Erkan Mumcu'ya AK Parti'de siyasete dön çağrısı!

Anavatan Partisi'nin eski genel başkanlarından Erkan Mumcu'nun 2007 yılında Meclis'te yaptığı konuşma yeniden gündemde...

Bir dönem AK Parti'de de siyaset yapan, eski Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu FETÖ tehdidini ilk fark eden siyasetçiler arasında yer alıyor.

Erkan Mumcu 2007 yılında o dönem genel başkanı olduğu ANAP'ın Meclis grup toplantısında kürsüye çıkarak FETÖ konusunda önemli uyarılarda bulunmuştu.

Mumcu tarihe geçen bu konuşmasında, “Kendince din saydığı şeylerle devlet kudretini ele geçirmeye çalışanlara söylüyorum; hiç kimse durduk yerde, oturduğu yerden Kabakçı Mustafa hezeyanlarına falan kapılmasın. Kimse de Osmanlı'ya oyun oynamasın. Osmanlı, oyunu affetmez” ifadelerini kullanmıştı.

Mumcu o konuşmasını bu sene 15 Temmuz darbesinin yıl dönümünde, "15 Temmuz Kahramanlarını rahmet, minnet, şükran dualarımla anıyorum. Onlara duyduğum inancı haykırdığım 22 Mayıs 2007 ( İhanetten tam 9 yıl önce ) bir konuşmayı aziz hatıraları önünde eğilerek arz ediyorum." notuyla da bir kez daha sosyal medya hesabından paylaştı.

Erkan Mumcu'ya AK Parti'de siyasete dön çağrısı!

Bugün de o konuşmayı ünlü bir gazeteci yeniden gündeme getirdi. Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, Erkan Mumcu'nun bu konuşması nedeniyle bedel ödediğini ve siyaset sahnesinden çekilmek zorunda kaldığını belirterek, Mumcu'yu yeniden AK Parti saflarına geçmeye çağırdı.

Karagül şu ifadeleri kullandı;

"Erkan Mumcu bu müthiş konuşmayı 2007’de, 12 yıl önce yapmış. FETÖ, bunun bedelini ödetti, ondan intikam aldı. O da siyasetten uzaklaştı. Bu birikim ve bilinç Türk siyasetine çok şey katar. Bence Erdoğan’ın yanında, mücadelesinin içinde olmalı. Tam da bu dönemde."



Erkan Mumcu'ya AK Parti'de siyasete dön çağrısı! ile ilgili etiketler AK Parti Cumhurbaşkanı Erdoğan İbrahim Karagül erkan mumcu anap anavatan
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.