Erkan Mumcu'dan zorlama "dolar krizi" yorumu

Merkez Bankası'nda meydana gelen görev değişimi sonrasında Türkiye'ye yönelik kur operasyonu başlatıldı. Krizin kokusunu alan eski Bakan Erkan Mumcu ise sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Mumcu, "Eriyen sadece TL değil Türkiye." dedi. Türkiye siyasi tarihine 367 krizinin mimarı olarak geçen Mumcu'nun bu yorumu abartılı bulundu.

2007 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçiminde yaşanan 367 krizinin mimarlarından olan Milli Eğitim, Kültür ve Turizm eski bakanı, ANAP eski Genel Başkanı Erkan Mumcu, "dolar krizinin" kokusunu alınca yeniden ortaya çıktı.

Uzun süredir sessizliğini koruyan Mumcu, dolar kurunda yaşanan spekülatif atakların ardından sosyal medya hesabından bir açıklamada bulundu.

"UYUMAYIN" ÇAĞRISI

"Uyanın uyanın uyumayın!" çağrısında bulunan Mumcu, "Bu basit bir döviz krizi değil. Keşke öyle olsaydı. Eriyen sadece TL değil Türkiye." diyerek abartılı bir yorum yaptı. Bazı takipçileri ise Mumcu'yu sessiz kalmaya davet etti.

 

2001 KRİZİNİ IRAK OPERASYONUNA BAĞLAMIŞTI

Öte yandan son olarak eylül ayının sonunda Haber Global'de yayınlanan 40 programına konuk olan Mumcu, 2001 krizine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu.

"Ecevit'e yazar kasayı aslında kim fırlattı?" sorusuna yanıt veren Mumcu, ekonomik krizi Irak operasyonuna bağlayarak şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bir itirafta bulunmak istiyorum. Ben siyasetin içindeyken bu soruya vereceğim cevapların yetkinliğinde bir bilgiye, bilince sahip değildim. Sonra, çok sonra daha başka şeylere de tanık olduktan sonra olaylar bende anlamını, yerini buldu. Dolayısıyla o gün bildiğim bir şeyden değil, giderek daha net kavradığım bir şeyden söz ediyorum. 2001'de Ecevit'in önüne yazar kasa fırlatılması, Türkiye'nin Irak'a operasyona ikna edilememiş olmasının sonucu."

OPERASYONLARIN ÖNCESİNDE MANİDAR AÇIKLAMA

Türkiye'nin Irak'ın kuzeyindeki Gara'nın ardından Kandil ve Sincar'a operasyona hazırlandığı dönemde suskunluğunu bozan Mumcu'nun ekonomi ile ilgili yaptığı paylaşım da bu açıdan bakıldığında manidar bulundu.

Erkan Mumcu'dan zorlama "dolar krizi" yorumu ile ilgili etiketler Merkez Bankası Dolar ekonomi Türk Lirası Irak Operasyon erkan mumcu
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.