Eric Clapton’un akustik gitarı rekor fiyata satıldı

İngiliz Blues gitaristi, şarkıcı ve besteci Eric Clapton’un 1968 Martin marka akustik gitarı, çıkarıldığı açık artırmada rekor fiyata alıcı buldu. Julien’s Müzayede Evi’nin düzenlediği açık artırmada, 76 yaşındaki Clapton’un gitarı 625 bin ABD dolarına satıldı. Dünyaca ünlü rock müzik efsanelerinin değerli eşyaları da uçuk fiyatlara alıcı buldu.

Clapton’ın akustik gitarı, New York’ta düzenlenen bir açık artırmada 625 bin dolara alıcı buldu. Gitarın, Clapton’un kısa ömürlü “Derek and the Dominos” grubu döneminde kullanıldığı belirtildi. “Layla and Other Assorted Love Songs” isimli tek albüm çıkaran grubun hit parçası “Layla”, Clapton’un en popüler parçaları arasında sayılıyor.

Eric Clapton’un akustik gitarı rekor fiyata satıldı

Gitarın daha önce 300-500 bin ABD dolarına alıcı bulacağı tahmin edilmişti.

"Icons & Idols: Rock 'n' Roll," isimli açık artırmada ayrıca Edge, David Gilmour, Elvis Presley ve Amy Winehouse’a ait gitarlar da sırasıyla 437,500, 200,000,187,500 ve 153,600 ABD dolarına satıldı.

Quiet Riot’un “Metal Health” albümünün kapağında yer alan maske ise 50 bin ABD dolarına alıcı buldu.

Eric Clapton’un akustik gitarı rekor fiyata satıldı

Eric Clapton, The Yardbirds, Bluesbreakers, Cream, Blind Faith, Derek and Dominos gibi gruplarda çaldı. "Tears In Heaven" isimli şarkısıyla 6 dalda Grammy ödülü kazandı.

Eric Clapton’un akustik gitarı rekor fiyata satıldı ile ilgili etiketler Eric clapton akustik gitar Julien’s Müzayede Evi gitar açık arttırma
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.