Eric Cantona: 2022 Katar Dünya Kupası'nı izlemeyeceğim, stadyumları inşa ederken binlerce işçi öldü

Eric Cantona: 2022 Katar Dünya Kupası'nı izlemeyeceğim, stadyumları inşa ederken binlerce işçi öldü. Dürüst olmak gerekirse, benim için gerçek bir Dünya Kupası olmayan bir sonraki Dünya Kupası umurumda değil. Çöl kumlarından şehirler, yollar ve stadyumlar yapan Ortadoğu ülkesinde binlerce göçmen işçi telef oldu."

Futbolun efsane isimlerinden Eric Cantona, 2022 Katar Dünya Kupası'nı izlemeyeceğini söyledi. Manchester United formasıyla hatırlanan Fransız yıldız, "Katar Dünya Kupası'nı izlemeyeceğim. Stadyumları inşa ederken binlerce işçi öldü..." dedi.

Cantona, Dünya Kupalarının hem erkek hem de kadın nüfusları arasında kalıcı bir etki yaratma ve futbolu büyütme fırsatı olan ülkelere verilmesi gerektiğine inanıyor. Bu anlamıyla, Dünya Kupası organizasyonunun Katar gibi bir ülkeye verilmesini eleştiren United efsanesi, "Dürüst olmak gerekirse, benim için gerçek bir Dünya Kupası olmayan bir sonraki Dünya Kupası umurumda değil. Son yıllarda, Rusya veya Çin gibi gelişmekte olan ülkelerde Olimpiyat Oyunları veya Dünya Kupaları gibi birçok etkinlik yapıldı" diye konuştu.

Cantona, şöyle devam etti: "Ama Katar, futbolun ülkesi değil. 90'larda Güney Afrika veya Amerika Birleşik Devletleri'nde olduğu gibi futbolu geliştirme ve geliştirme imkanı olan bir ülkede Dünya Kupası'na ev sahipliği yapma fikrine karşı değilim"

Eric Cantona: 2022 Katar Dünya Kupası'nı izlemeyeceğim, stadyumları inşa ederken binlerce işçi öldü 

"KATAR'DA POTANSİYEL BİLE YOK"

"Futbol, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en popüler kadın sporu, çok fazla Güney Amerika göçü var ve sporun gelişmesi için büyük bir potansiyel var. Aslında şu anda ABD'de en çok lisanslı oyuncuya sahip olan spor futboldur. Ancak Katar'da gerçek şu ki böyle bir potansiyel yok. Hiç birşey yok. Sadece parayla ilgili bence.

"Stadyumları inşa eden insanlara nasıl davrandıklarını gördük. Binlerce işçi öldü. Yine de bu Dünya Kupası'nı kutlayacağız!"

"Şahsen izlemeyeceğim. Futbolun bir iş olduğunu anlıyorum. Ama herkesin bir şansa sahip olabileceği tek yer olduğunu sanıyordum."

"Katar'ı bu kış Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmaya hazırlayan çok sayıda işçi için ödenmesi gereken ölümcül bir bedel oldu. Çöl kumlarından şehirler, yollar ve stadyumlar yapan Ortadoğu ülkesinde binlerce göçmen işçi telef oldu."

"İşçiler, arkadaşlarının ölümlerinin, günde sadece 8,30 sterline 40C'yi aşan sıcaklıklarda, yakıcı güneşin altında gölgesiz, molasız ve susuz çok uzun süre çalışmak zorunda kalmalarından kaynaklandığına inanıyor."

Kaynak: SuperHaber

Eric Cantona: 2022 Katar Dünya Kupası'nı izlemeyeceğim, stadyumları inşa ederken binlerce işçi öldü - Resim : 2

Eric Cantona: 2022 Katar Dünya Kupası'nı izlemeyeceğim, stadyumları inşa ederken binlerce işçi öldü ile ilgili etiketler Katar Manchester United eric cantona 2022 dünya kupası
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.