Ergin Ataman: Masum insanların, çocukların ölüyor olması kabul edilemez

Ergin Ataman: "Masum insanların, çocukların ölüyor olması kabul edilemez. Biz ülke olarak hep barışı savunan bir ülkeyiz. Burada bir çözüm bulunabileceğini düşünüyorum. Böyle bir ortamda Rusya'ya gitmek istemeyen takımlara saygı duymak gerekiyor. Rus takımlarının bütün maçlarını boykot etmenin sporun ruhuna aykırı olduğunu düşünüyorum. Rus takımları tarafsız sahada oynayabilir."

Anadolu Efes koçu Ergin Ataman, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesine ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

THY Euroleague'in 27. haftasında Maccabi Tel Aviv'i 100'e yatıran Efes'in, Sinan Erdem'de 22 üçlükle Euroleague'de bir maçta atılan üçlük rekorunu kırdığı maçın basın toplantısında konuşan Ataman, "Savaşı durduru" çağrısı yaptı.

"RUS TAKIMLARI TARAFSIZ SAHADA OYNAYABİLİR"

Masum insanların ölmesinin kabul edilemez olduğunu ifade eden Ataman, şöyle konuştu:

"Maçtan önce söyledim, maçtan sonra da söyledim. Şimdi burada yine söylemek istiyorum, savaşı durdurun. Masum insanların, çocukların ölüyor olması kabul edilemez. Biz Rusya'daki tüm maçlarımızı oynadık ama sporun birleştirici bir güç olması gerektiğini düşünüyorum. Spor ayrımcı bir çözüm olamaz. Rus takımlarının devre dışı bırakılması konusunu bilemiyorum, orada o takımlarda oynayan, antrenörlük yapan bir sürü Avrupalı, Amerikalı insanlar var."

"Rusya'da, bu taarruza maruz kalan Ukrayna halkı gibi masum birçok sporcu var. Onun için yarın THY Euroleague üst düzey yapacağı toplantıda bir çözüm bulunmasını bekliyorum. Siyasi, politik, ekonomik olarak birçok tedbirler alınabilir ama spor birleştirici bir güçtür dünyada. Biz ülke olarak hep barışı savunan bir ülkeyiz. Burada bir çözüm bulunabileceğini düşünüyorum. Böyle bir ortamda Rusya'ya gitmek istemeyen takımlara saygı duymak gerekiyor. Rus takımlarının bütün maçlarını boykot etmenin sporun ruhuna aykırı olduğunu düşünüyorum. Rus takımları tarafsız sahada oynayabilir."

Ergin Ataman: Masum insanların, çocukların ölüyor olması kabul edilemez

Ergin Ataman: Masum insanların, çocukların ölüyor olması kabul edilemez ile ilgili etiketler Ergin Ataman Anadolu Efes Ukrayna Rusya THY Euroleague
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.