Ergin Ataman: Fenerbahçe Beko dışında hiçbir takımdan çekinmeyiz

Ergin Ataman: "Çok açık söyleyeyim Fenerbahçe Beko dışında hiçbir takımla oynamaktan çekinmeyiz. Sadece Türk takımı olduğu için değil, baktığınız zaman Fenerbahçe Beko sezonun ikinci yarısında bizden sonra en başarılı takım."

THY Euroleague'de son hafta maçları öncesinde normal sezonu ilk 3'te bitirmeyi garantileyen Anadolu Efes, geçen sezon pandemi nedeniyle yarım kalan rüyayı gerçekleştirmek istiyor. 2. yarıda müthiş bir form grafiği yakalayan Lacivert-Beyazlılar, THY Euroleague'in en formda ve en korkulan takımı konumunda...

Efes'e tarihindeki 3 Final-Four'dan ilkini ve 3'üncüsünü yaşatan başantrenör Ergin Ataman, bu kez şampiyonluğa ulaşarak geçen sezon yarım kalan hikayelerini tamamlamak istediklerini söyledi. AA'ya konuşan Ataman, play-off'ta Fenerbahçe Beko'yla eşleşmek istemediğini de itiraf etti:

"Çok açık söyleyeyim Fenerbahçe Beko dışında hiçbir takımla oynamaktan çekinmeyiz. Sadece Türk takımı olduğu için değil, baktığınız zaman Fenerbahçe Beko sezonun ikinci yarısında bizden sonra en başarılı takım. Çok kaliteli bir kadroları var, iyi basketbol oynuyorlar. Tek sıkıntıları Jan Vesely'nin sakatlığı, play-off'larda forma giyip giymeyeceği. İkincisi de Fenerbahçe Beko bir Türk takımı, gönül ister ki ayrı kulvardan iki takım da Dörtlü Final mücadelesi versin. Orada finalde karşılaşsın. Önceki yıl yarı finalde karşılaştı, bu yıl yarı finalde karşılaşma şansı daha az görünüyor. Fenerbahçe Beko, Real Madrid maçını kaybederse yüzde 99 Anadolu Efes eşleşmesi görünüyor. O zaman biz tabii ki turu geçmek için tüm gücümüzle mücadele edeceğiz. Samimi olarak söylüyorum Fenerbahçe Beko'nun çıkmasını istemem."

Ergin Ataman: Fenerbahçe Beko dışında hiçbir takımdan çekinmeyiz

Ataman, kariyerinde THY Euroleague hariç Avrupa arenasındaki bütün kupaları kazandığını hatırlatarak, "Avrupa'da bütün kupalardan benim koleksiyonumda var. Bunların hiçbirisini de favori bir takımın antrenörü olarak kazanmadım. THY Avrupa Ligi'nde de 2019'da sürpriz bir şekilde finale kadar geldik ama finalde o anki tecrübesizliğimiz, maçtaki performansımızın yeterli olmaması nedeniyle CSKA Moskova'ya yenildik. Anadolu Efes son üç sezonda Avrupa'nın en başarılı takımı. Bu takımın hocası olarak en büyük hayalim, yeniden finale çıkıp bu kez kupayı kazanmak. Avrupa'da oynanan bütün kupaları kazanan bir antrenör benim bildiğim yok" ifadelerini kullandı.

Şampiyonluk hedeflerinin üzerlerinde bir baskı oluşturduğunu aktaran Ataman, "Sezonun kalan bölümüne, 2021 yılı başından bu yana yakaladığımız performansı yansıtabilirsek bu kupaya da ulaşmamamız için bir sebep yok. Çok güçlü rakipler var ama hiçbirinden çekinmiyoruz" şeklinde görüş belirtti.

Ergin Ataman: Fenerbahçe Beko dışında hiçbir takımdan çekinmeyiz ile ilgili etiketler Ergin Ataman Anadolu Efes Fenerbahçe Beko THY Euroleague
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.