Ergenekon sanığının şüpheli ölümü

Danıştay ve Cumhuriyet Gazetesi saldırılarına yardım ve yataklık yaptığı suçlaması ile hüküm giyen Süleyman Esen, Üsküdar'daki evinin balkonundan düşerek öldü. Saldırıların asli faili Alparslan Arslan'ın el bombalarını aldığı kişi olarak gösterdiği Esen'in şüpheli ölümü üzerine soruşturma başlatıldı. Esen'in anne ve babasının evde olduğu sırada yaşanan esrarengiz ölümün intihar mı yoksa kaza mı olduğu araştırılıyor.

Danıştay ve Cumhuriyet Gazetesi saldırılarının hükümlüsü, aynı zamanda yargılanıp beraat ettiği Ergenekon davalarının da sanığı olan 43 yaşındaki Süleyman Esen esrarengiz bir şekilde öldü. 

Esen, dün öğle saatlerinde Üsküdar, Bulgurlu Mahallesi’nde ailesiyle birlikte kaldığı evde anne ve babasının evde bulunduğu bir sırada evin balkonuna çıktı.

Milliyet'ten Ferit Zengin'in haberine göre, Esen altıncı katta bulunan evin balkonundan yere düştü.

Esen'in çıkardığı sesi duyan komşuları durumu anne ve babasına haber verdiler.

Düşme sonucu kanlar içerisinde kalan Esen için çağrılan 112 acil servis ekibi hayatını kaybettiğini tespit etti.

Ölüm tespiti üzerine sağlık görevlilerince haber verilen polis ekipleri, cesedin bulunduğu yeri şerit çekip korumaya alarak Olay Yeri İnceleme uzmanlarına bilgi verdi. Olay yerine giden uzman ekipler Esen’in cesedi üzerinde ilk incelemeyi yapıp, olay yerindeki bulguları topladı.  İncelemelerin ardından ceset Adli Tıp Kurumu Morgu’na götürüldü.

Olay sırasında evde olduklarını ifade eden Esen'in anne ve babası oğullarının balkondan düştüğünü komşularından öğrendiklerini belirterek, “Balkona çıkmıştı. Son dönemlerde Psikolojik sorunları artmıştı. Aynı zamanda tansiyon hastasıydı, tansiyon sorunu yaşayıp düşmüş de olabilir” dediği öğrenildi.

43 yaşındaki Esen'in kesin ölüm nedeni adli tıp raporuyla netleşecek.

“Danıştay Saldırısı” davası sanıklarından olan Süleyman Esen, yargılamayı yapan Ankara 23.Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 2018 yılında 10 yıl 2 ay 15 gün hapse mahkum edilmişti.  Avukat olan ve karıştığı olaylar sonrasında avukatlık belgesi iptal edilen Esen yargılandığı Ergenekon üyeliğinden ise 2013’te beraat etmişti.

Ergenekon sanığının şüpheli ölümü ile ilgili etiketler Danıştay Ergenekon Üsküdar İntihar süleyman esen Cumhuriyet
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.