"Erdoğansız AK Parti" hayali yeniden hortladı!

Firari FETÖ'cüler, Sedat Peker ve Abdullah Gül ekibi yine aynı masa etrafında buluştu... Bir süredir "Erdoğansız AK Parti" söylemi yeniden tedavüle sokulmak isteniyor. Bu konuda kim ne dedi, bu planın arkasında kimler var, işte yanıtlar...

AK Parti iktidarı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir süredir medya manipülasyonları ve hedefte Türkiye'nin olduğu kirli provokasyonlarla hedef alınması dikkat çekiyor.

Algı operasyonları 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yaklaşıldıkça artarken son olarak "Erdoğansız AK Parti" söylemi yeniden tedavüle sokuldu.

AK Parti içerisinden "Erdoğansız bir dönem" için hazırlık yapıldığına yönelik söylentiler ilk olarak firari FETÖ'cüler tarafından ortaya atıldı.

Bu söylemlere Türkiye içinden ilk destek ise 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yakınlığıyla bilinen gazeteci Fehmi Koru'dan geldi...

"CUMHUR İTTİFAKI'NIN ADAYI KİM?"

Geçtiğimiz günlerde, bir süredir kamuoyunda devam eden "Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu mu olacak?" tartışmasına ilişkin bir yazı kaleme alan Fehmi Koru şu ifadeleri kullandı;

"İktidar cephesinin muhalefetin adayı ile zihin jimnastiği yapması bana yersiz geliyor; onların şimdiden üzerinde kafa yormaları gereken şu soru daha önemli: Yapılacak ilk seçimde Cumhur İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı kim olacak?"

MHP'nin ‘‘Bizim adayımız Tayyip Erdoğan’’ açıklaması yaptığından haberdar olduğunu dile getiren Koru, "Peki AK Parti’nin adayı kim?" sorusunu gündeme getirdi.

"Kimileri bu soruma çok ama pek çok şaşıracaktır, bunu da biliyorum. Yine de yazacaklarımı ciddiye alsalar iyi olur." diyerek sözlerini sürdüren Koru şöyle devam etti;

"Sedat Peker mesajlarında hep suçladığı bir bakanın cumhurbaşkanı olmayı kafasına koyduğunu ve çıkışlarıyla bunu kendisinin engellediğini sıkça tekrarlıyor.  Doğruysa AK Parti içerisinde de beklentide olanlar var demektir. Benim yaptığım hesabı yapan ve cumhurbaşkanı olmayı gönlünden geçiren tek kişi o bakan mı, yoksa başkaları da var mı?"

SELVİ'DEN KORU'NUN SÖZLERİNE YANIT

Fehmi Koru ve FETÖ'cülerin bu iddialarına yanıt ise Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi'den geldi.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, "AK Parti’yi Erdoğan’ın elinden kapma operasyonuna soyundular." görüşünü savundu. Selvi, "Hedef Erdoğansız bir cumhurbaşkanlığı. Ama ellerinden gelse Erdoğansız bir Türkiye hayal ediyorlar..." düşüncesini dile getirdi.

Selvi yazısında, "Bir dönem 'Erdoğansız' AK Parti operasyonu yapılıyordu. AK Parti’yi Erdoğan’ın elinden almaya çalışıyorlardı. AK Parti en az yüzde 40 alan bir parti. AK Parti’yi dörde bölseniz yüzde 10 barajını aşan 4 tane parti çıkıyor. Böyle bir partiden kimse vazgeçebilir mi? E o zaman ne yapılacaktı? Erdoğan ile AK Parti arasındaki bağı koparmak istediler. DYP’yi kaptıran Demirel’in, ANAP elinden çıkan Özal’ın içine düştüğü durumu bildikleri için AK Parti’yi Erdoğan’ın elinden kapma operasyonuna soyundular." değerlendirmesini yaptı. 

Selvi şöyle devam etti;

"Ama Erdoğan, Demirel ve Özal’ın düştüğü hataya düşmedi. 15 Temmuz’dan sonra yapılan sistem değişikliğiyle birlikte partisinin başına dönmeyi başardı. Hep vurguluyorum. AK Parti Genel Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kırmızı çizgisidir.

Şimdi bir yerlerde Erdoğan’ın cumhurbaşkanı adayı olmayacağı, AK Parti içinden bir cumhurbaşkanı adayı çıkarılacağı gibi şeyler yazılıp çizilmeye başlandı. AK Parti kulislerini takip eden, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la en son 1 hafta önce görüşen biri olarak benim böyle bir arayıştan haberim yok. Tam aksine Erdoğan olduğu sürece değil AK Parti’nin, Cumhur İttifakı’nın bir cumhurbaşkanı adayı arayışı yoktur."

"Erdoğansız AK Parti" hayali yeniden hortladı! ile ilgili etiketler AK Parti Cumhurbaşkanı Erdoğan Abdulkadir Selvi Fehmi Koru seçim Kılıçdaroğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.