Erdoğan'ın yemin töreninde Osmanlı gelenekleri sürdürüldü!

Cumhurbaşkanlığı sistemine geçiş için Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yapılan törene yaklaşık 10 bin kişi davet edildi. Osmanlı'da ulufe günü, yeniçerilere üç aylıkları dağıtıldıktan sonra saray avlusunda dağıtılan akide şekeri ikram edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yemin töreni için Meclis’e davet edilenlere bir Osmanlı geleneği olan ‘akide şekeri’ ikram edildi.

Her katılımcı için özel olarak paketlenen akide şekerleri, Meclis avlusundaki sandalyelere bırakıldı.

Erdoğan'ın yemin töreninde Osmanlı gelenekleri sürdürüldü!

Tören için açık havada bekleyen misafirler ise başlayan şiddetli yağmurdan korunabilmek için sandalyeleri kullanmak zorunda kaldı.

Erdoğan'ın yemin töreninde Osmanlı gelenekleri sürdürüldü! - Resim : 2

AKİDE ŞEKERİNİN OSMANLI'YA DAYANAN GELENEĞİ

Osmanlı İmparatorluğu’nda ulufe günü, yeniçerilere üç aylıkları dağıtıldıktan sonra saray avlusunda bir yemek verilirdi. Bu yemek esnasında yapılan akide şekeri sunumuysa, kapıkulu askerlerinin aldıkları ücretler ve yemeklerinden memnun olduklarını gösteren sade ama ilginç bir gösteriydi. Osmanlı kararnamelerine göre sadrazam ve divanı hümayun üyeleri öncelikle askerin yemeğini tadarlar, bundan sonra kendilerine tabaklar içinde şekerler sunulurdu.

DİRLİK, DÜZEN VE HUZURUN SİMGESİ

Bu işlem bittikten sonra divan önünde “Fetih Suresi” okunurdu. Bu gelenek, akide şekerini uzun yıllar halk arasında dirlik, düzen ve huzurun simgesi yaptı.

Erdoğan'ın yemin töreninde Osmanlı gelenekleri sürdürüldü! ile ilgili etiketler Erdoğan Fetih Suresi yemin tören akide şekeri
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.