Erdoğan'ın talimatı sonrası harekete geçtiler!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ürünlerdeki usulsüz fiyat artışları ile ilgili yaptığı açıklama sonrasında harekete geçen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, her gün yaptıkları denetimlerle fırsatçılara göz açtırmıyor.

Son günlerde marketlerde satılan ürünlerde meydana gelen dalgalanmalara karşı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri harekete geçti. Marketlerde ve hallerde meydana gelen usulsüz artışlarla ilgili grup toplantısında uyarılarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Marketlerde şurada burada sizler işi en yakından teftiş eden insanlarsınız. Gerçekten alışılmadık görülmedik şekilde ürünlerde fiyat farkı varsa bunu zabıtaya bildirin. Belediyelere de sesleniyorum zabıtalarınızı uyarın” açıklaması sonrasında denetimlerini sıklaştıran ekipler, günlük denetimler yaparak fırsatçılara adeta göz açtırmıyor. İncelemeler kapsamında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri il genelinde bulunan hal ve marketlerde günlük denetim yapıyor. Ekipler şehir genelindeki hallerde ruhsat ve meyve sebzeleri tazelik acısından kontrol ediyor. Ayrıca ekipler marketlerdeki ürün etiketlerini denetliyor.

Erdoğan'ın talimatı sonrası harekete geçtiler!

ETİKETLER TEK TEK KONTROL EDİLİYOR
Ekipler il genelindeki marketlerde etiket denetimleri yapıyor. Marketlerde yapılan denetimlerde, ürünlerin reyon etiket fiyatlarıyla kasadaki fiyatları karşılaştırılıyor. Reyon fiyatıyla kasa fiyatı farklı çıkar ise Tüketici Kanunu gereği, tespit tutanağı tutularak cezai işlem yapılması amacıyla valiliğe gönderiliyor. Ayrıca ekipler hallerdeki yaptıkları denetimlerde, esnafların ruhsat belgelerini ve halde satılan ürünlerin sağlık acısından uygunluğunu kontrol ediyor.

Erdoğan'ın talimatı sonrası harekete geçtiler! - Resim : 2

REYON VE KASA ARASINDAKİ FİYAT FARKI GÖZDEN KAÇIRILMIYOR
Ekipler market ve hallerde yaptıkları denetimlerle vatandaşların ekonomik ve sağlık açısından zarar görmemesi için öz verili bir çalışma yapıyor. Özellikle reyon ve kasa arasındaki fiyatın farklı olması vatandaşların dikkatinden kaçabiliyor. Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin zabıta ekipleri, vatandaşların zarar uğramaması için tüm ilçelerdeki denetimlerine aralıksız devam ediyor.

Erdoğan'ın talimatı sonrası harekete geçtiler! - Resim : 3

Erdoğan'ın talimatı sonrası harekete geçtiler! ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan market zam Zabıta Kocaeli fiyat
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.