Erdoğan'ın sözünü ikiletmediler! Cumhurbaşkanlığı korumaları Sig Sauer kullanmayı bıraktı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün valiler toplantısında, ''Bundan sonra polis teşkilatımıza sig sauer silahları alınmayacak'' demişti. Erdoğan'ın koruma ekibi, Cumhurbaşkanının sözlerini ikiletmedi, ABD yapımı Sig Sauer silahları bırakıp, Türk mühendislerince tasarlanan Milli Piyade Tüfeği'ni (MPT-76) kullanmaya başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün Valiler Toplantısı'nda yaptığı konuşmada dile getirdiği yerli üretim silah kullanımı konusunda, Cumhurbaşkanlığı Koruma Başkanlığı harekete geçti.

Yerli imkanlarla üretilen MPT-76, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı üzerine kendi koruma ekibi tarafından da kullanılmaya başlandı. Erdoğan'ın katıldığı tüm programlarda söz konusu tüfeklerle görev yapan koruma polislerinin, düzenli atış talimi yaptıkları silahın performansından memnun olduğu öğrenildi.

İlk aşamada, Cumhurbaşkanlığı Karşı Atak Timi (CAT) tarafından MPT-76 kullanılmaya başlandı.

koruma_silah

MPT-76 ÖZELLİKLERİ

4.1 kilogram ağırlığında gövde yapısına sahip olan tüfek, 600 metreye kadar etkili bir menzile sahip. 12 bin atıma kadar namlu ömrüne sahip olan MPT-76, 7,62 çapında mermi kullanıyor. Tüfeğin en dikkat çeken özelliklerinden birisi de atış hızı. Dakikada 650 atım yapabilen tüfek, bu özelliğiyle de ilgileri üzerine topluyor. MPT-76 42 NATO testini geçebilen dünyadaki tek silah özelliğini de koruyor.

İşte MPT-76'nın diğer özellikleri;

*Ağırlık: 4,1 kg. (aksesuarsız)
*Uzunluk: 920 mm (Dipçik kapalı, 16" namlu)
*Dağılım: Azami 4 MOA / 100 metre
*Etkili Menzil: 600 metre
*Şarjör Kapasitesi: 20 (Kompozit Şarjör)
*Namlu Boyu: 406 mm - 16"
*Namlu Ömrü: 12.000 Atım (min.)
*Kalibre: 7,62 x 51 NATO
*Atış Hızı: 650 atım/dakika
*Mermi Çıkış Hızı: 800 m/s
*Dipçik: Ayarlanabilir, 12 kademeli
*Tasarım ve Geliştirme: Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu
*Üretici Kuruluş: Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu

mpt-76

Erdoğan'ın sözünü ikiletmediler! Cumhurbaşkanlığı korumaları Sig Sauer kullanmayı bıraktı... ile ilgili etiketler Erdoğan Milli Piyade Tüfeği koruma sig sauer
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.