Erdoğan'ın sözleri sonrası ABD'den yeni tehdit!

ABD'nin Daimi NATO Temsilcisi Kay Bailey Hutchison: Bütün göstergeler Rusya'nın Türkiye'ye S-400 teslimatı yapacağını gösteriyor. Eğer S-400 sistemi teslim edilirse, sonuçlar Türkiye'nin F-35 savaş uçakları ile ilişkisinin sonlandırmasını da içerecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti grup toplantısında "S-400 savunma sistemini inşallah önümüzdeki ay teslim alacağız" açıklamasının ardından ABD'den tehdit dolu açıklamalar geldi.

ABD'nin daimi NATO temsilcisi Kay Bailey Hutchison, "Bütün göstergeler Rusya'nın Türkiye'ye S-400 teslimatı yapacağını gösteriyor. Eğer S-400 sistemi teslim edilirse, sonuçlar Türkiye'nin F-35 savaş uçakları ile ilişkisinin sonlandırmasını da içerecek" dedi.

"Rus sistemlerinin NATO içinde bulunması sonucu F-35'lerin etkilenmesine veya istikrarsızlaştırılmasına müsaade edilmeyeceğini" söyleyen Hutchison, Türkiye'nin F-35 uçaklarının parçalarını üretmesine izin verilmeyeceğini de belirtti.

RUSYA'DAN DA AÇIKLAMA YAPILMIŞTI

Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov, Türkiye ve Rusya arasındaki askeri-teknik alanda iş birliğinin olumlu yönde ilerlediğini belirterek, "Türkiye S-400’lerin alımı konusunda sağlam ve tavizsiz bir duruş sergiliyor. S-400’lerin ilk teslimatları kısa bir süre içerisinde başlayacak" dedi.

Erdoğan'ın sözleri sonrası ABD'den yeni tehdit! ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Türkiye ABD
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.