Erdoğan'ın o sözleri üzerinden kışkırtıcı mesajlar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Temmuz'dan itibaren müzikle ilgili sınırlamayı 24.00'e çekeceklerini açıklayarak, "Kusura bakmayın, gece kimsenin kimseyi rahatsız etme hakkı yoktur." ifadelerini kullanmıştı. Bu açıklama sosyal medyada gündem oldu! Açıklamanın pandemi yasakları dışında bir maksat barındırdığına inanan birçok ünlü isimden konuyla ilgili tepki mesajları geldi. Bazı mesajlar ise "eylem çağrısı" mahiyetindeydi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısının ardından, 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak kademeli normalleşme adımlarını açıkladı.

Türkiye'nin aylardır beklediği gevşeme kararlarında 1 Temmuz'da başlamak üzere sokağa çıkma kısıtlamalarını tümüyle kaldıracaklarını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Müzikle ilgili sınırlamayı da 24.00'e çekiyoruz. Kusura bakmayın, gece kimsenin kimseyi rahatsız etme hakkı yoktur." ifadelerini kullandı.

Bu açıklama müzik dünyasında, pandemi önlemleri dışında bir maksat taşıdığı şeklinde algılandı. Sosyal medyada saat 24.00'ten sonra müziğe izin verilmemesine tepki gösteren  ünlü isimler #kusurabakıyoruz etiketi ile paylaşımlar yaptı.

ÜNLÜLER TEPKİ GÖSTERDİ

Ünlü isimlerin #kusurabakıyoruz etiketiyle yayınladığı mesajlardan bazıları şu şekildeydi:

Tan Taşçı: Müziğin saat 00:00’dan sonra yasaklanması, zor zamanlar geçiren müzik ve eğlence sektörlerlerimiz adına büyük bir engeldir. Bu uygulama gelişmiş bir demokrasinin sunduğu tüm kazanımlara ve bireysel özgürlüklere terstir. #KusuraBakıyoruz

Melek Mosso: 2 Mart 2019, saat 01:15 Mossogız insanları rahatsız ederken #kusurabakıyoruz

Cem Adrian: Yıllardır verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı hepinizden özür dileriz.

Redd: Kimseyi rahatsız etmek gibi bir amacımız yok. müziği, bizleri böyle görenler #kusurabakıyoruz

Aylin Aslım: Müzik rahatsızlık vermez, rahatsız ruhlara şifa olur. Müzisyen rahatsız etmez, sanatını icra eder. #kusurabakıyoruz

Demet Akalın: ??? Anlamadık?

 KILIÇDAROĞLU'NDAN TEPKİ

Diğer yandan, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına Twitter'dan tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, yasakların ideolojik olduğunu savunarak, "Beyefendi müzik yasağını gece 24’e çekiyoruz, kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok demiş. Yasaklar ideolojik diyoruz baştan beri. Erdoğan; rahatsızlıktan bahsedeceksen, ülke senden rahatsız, ona ne yapacaksın? Seçimden kaçmak dışında bir şey geliyorsa aklına, haber ver." dedi.


GECE YARISINDAN SONRA PROTESTO KONSERİ

Öte yandan sosyal medyada bazı kışkırtıcı paylaşımlar da yer aldı. Bir müzisyen grubu tarafından yapılan duyuruda gece yarısı protesto konseri düzenleneceği belirtildi. "Ağaçkakan" hesap adlı kullanıcı İstanbulluları, gece 24.00'te mini bir konser için Kadıköy Mehmet Ayvalıtaş parkına davet etti.

Erdoğan'ın o sözleri üzerinden kışkırtıcı mesajlar! ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan müzik kısıtlaması 24.00 kusurabakıyoruz müzik dünyası sanatçılar
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.