Erdoğan'ın mesajı Yunan'ı çıldırttı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'un fethinin 568. yıl dönümünü nedeniyle sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım Yunan'ı rahatsız etti. Yunan basını, paylaşımı 'provokatif' olarak tanımlarken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yangına körükle gittiğini öne sürdü.

İstanbul'un fethinin 568. yıl dönümü, kent genelinde düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da gün içinde yaptığı paylaşımla, Fatih Sultan Mehmet ve şanlı ordusunu yad etti.

Erdoğan'ın Twitter hesabından yaptığı paylaşım, Yunan basınında rahatsızlığa neden oldu.

"ERDOĞAN YANGINA KÖRÜKLE GİDİYOR"

Ülkede yayın yapan Ta Nea isimli gazete, Yunanistan ile Türkiye arasında yapılacak görüşme öncesi bu açıklamanın "kasıtlı" olarak yapıldığını öne sürdü.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Yunanistan’ı ziyaret etmeye hazırlanırken Erdoğan'ın "yangına körükle gittiğini" ifade eden gazete, "Erdoğan, ziyaretten saatler önce İstanbul ile ilgili son derece provokatif bir mesaj yayınladı." ifadelerine yer verdi.

Erdoğan'ın mesajı Yunan'ı çıldırttı

Erdoğan'ın mesajı Yunan'ı çıldırttı ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yunanistan istanbul'un fethi
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.