Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu için kullandığı deyim ve anlamı merak konusu oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki akşam katıldığı canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, burada yaptığı açıklamalarda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için "Benim oğlum binâ okur döner döner yine okur" deyimini kullandı. Söz konusu deyimin anlamının "Hep aynı şeyleri tekrarlamak, çok çalışmak ama bir türlü ilerleyememek; yerinde saymak" olduğu öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanal 7, Ülke TV, 24 TV, TVNET ve TV 360 ortak canlı yayınında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

"MURAT, SEN BİLİYOR MUSUN ANLAMINI?"

Muhalefetin erken seçim talebine ilişkin gelen soruya Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim öğrencilik yıllarımızdan öğrendiğimiz bir tekerleme var. 'Benim oğlum binâ okur döner döner yine okur.' Bunların söylediği şey bu. Murat sen biliyor musun anlamını?" dedi.

DEYİMİN ANLAMI MERAK KONUSU OLDU

Deyimin anlamı ise "Hep aynı şeyleri tekrarlamak, çok çalışmak ama bir türlü ilerleyememek; yerinde saymak" şeklinde karşımıza çıkıyor.

Başka bir bilgiye göre deyim şöyle açıklanıyor:

"Binâ, Arapça dilbilgisinde fiillerin çatılarını, Emsile de fiil çekimi ve örneklerini içerirdi. Bu ders, medreseye yeni başlayan çocuklar için çok zordu. 'Binâ' dersinde başarılı olanlar bir üst aşamalara geçirilirdi. Ancak o aşamalarda hata yapan öğrenciler geri çevrilip yeniden 'Binâ' okumaya mecbur edilirdi."

Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu için kullandığı deyim ve anlamı merak konusu oldu ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayın Kılıçdaroğlu deyim
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.