Erdoğan'ın Katar ziyaretinde dikkat çeken 'silah' detayı!

Doha'daki resmi temasları sırasında Katar Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Kara Unsur Komutanlığı'nı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli üretim milli piyade tüfeği MPT-76 ile karşılandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Doha'daki resmi temasları sırasında önceki gün Katar Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Kara Unsur Komutanlığı'nı ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Mehmetçik tarafından, yerli üretim milli piyade tüfeği MPT-76 ile karşılandı. Tüfeklerin, birliği 10 gün önce ziyaret eden Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli'nin talimatı üzerine gönderildiği öğrenildi.

Sabah'ın haberine göre, burada görevli personele hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan özetle şu mesajı verdi: "Silahınız ve yüreğinizle askeri vazifenizi icra ederken duruşunuz, sevginiz ve saygınızla da Katar halkının kalbini fethetmelisiniz. Sizlerin buradaki varlığının yegane sebebi dostluktur, huzurdur, güvendir, barıştır. Zor zamanlarda dostlarınızın yanında olmak, ecdadımızın bize bıraktığı en büyük miraslardan biridir. Türk milletinin her bir ferdinin selamı, sevgisi, duası sizlerle beraberdir."

tufek

DAKİKADA 650 ATIŞ YAPIYOR
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yerli üretim silah açıklamasının ardından, bu yöndeki çalışmalara hız verilmişti. MPT-76'ların 2 binden fazlası komandolar tarafından kullanılıyor. 4.1 kilo ağırlığındaki tüfek, 600 metreye kadar etkili bir menzile sahip. Azami menzili ise bin 200 metre.12 bin atıma kadar namlu ömrüne sahip MPT-76 da 7.62 çapında mermi kullanılıyor. Tüfekle dakikada 650 atım yapılabiliyor.

Erdoğan'ın Katar ziyaretinde dikkat çeken 'silah' detayı! ile ilgili etiketler Erdoğan Katar kara unsur komutanlığını ziyaret eden cumhurbaşkanı erdoğan yerli mpt 76
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.