Erdoğan'ın gitmediği İklim Zirvesi'ne Ekrem İmamoğlu'nu davet ettiler! İstanbul'u temsil edecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın güvenlik eksikliği nedeniyle gitmekten vazgeçtiği Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Zirvesi'ne İstanbul'u temsil etmek üzere İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu davet edildi.

İskoçya'nın Glasgow kentinde düzenlenecek 6. Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Zirvesi 12 Kasım'a kadar devam edecek. Pek çok ülkenin lideriyle birlikte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu dA da konuşma yapmak üzere davet edildi.

Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın güvenlik eksikliği nedeniyle gitmekten vazgeçtiği 26. Birleşmiş Milletler İklim Değişkliği Konferansı'nda İmamoğlu'nun 2 ayrı panelde konuşma yapmak üzere İstanbul'u temsil edeceği açıklandı.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada İBB Sözcüsü Murat Ongun şu ifadeleri kullandı:

"İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Birleşmiş Milletler'in ev sahipliğinde Glasgow'da düzenlenen COP26 İklim Zirvesi'nde, BM ve C40'ın davetlisi olarak 2 ayrı panelde konuşarak İstanbul'u temsil edecek."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN GÜVENLİK GEREKÇESİYLE GİTMEDİ

İtalya'nın Roma şehrinde düzenlenen G20 Liderler Zirvesi'ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmesinin ardından Glasgow'daki İklim Zirvesi'ne geçmesi bekleniyordu. Ancak daha sonra yaptığı açıklamalarda Erdoğan, "Taleplerimiz yerine getirilmeyince Glasgow'a gitmekten vazgeçtik. Bu sadece kendi güvenliğimizle ilgili değil, ülkemizin itibarıyla da ilgili bir meseleydi" dedi.

 

Erdoğan'ın gitmediği İklim Zirvesi'ne Ekrem İmamoğlu'nu davet ettiler! İstanbul'u temsil edecek! ile ilgili etiketler Ekrem İmamoğlu Erdoğan glasgow iklim değişikliği
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.