“Erdoğan’ın doğal gaz müjdesi daha bitmedi”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde düzenlediği toplantıda kamuoyunun merakla beklediği "müjdeyi” bugün açıkladı. Türkiye için bu tarihi adımı Doç. Dr. Yusuf Dinç canlı yayında SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel’e değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde düzenlediği toplantıda kamuoyunun merakla beklediği "müjdeyi” bugün açıkladı. Erdoğan müjdeyi, "Türkiye, tarihinin en büyük doğalgaz keşfini Karadeniz'de gerçekleştirdi. Fatih sondaj gemimiz, 20 Temmuz 2020 tarihinde başladığı Tuna-1 kuyusundaki sondajında 320 milyar metreküp doğal gaz rezervi keşfetmiş durumda." sözleriyle paylaştı. 

“CARİ AÇIK PROBLEMİMİZ ORTADAN KALKACAK”

Dinç, SuperHaber’e yaptığı açıklamada, “Bu keşif cari açık problemimizi telafi etme imkanı verecek. Bu keşfin Akdeniz'e yansımaları da olacak. Bu keşifle beraber asıl eksen 'şaşması' Akdeniz'de ortaya çıkacak. Karadeniz’de bulunan doğal gazdan sonra, Akdeniz’de daha büyük rezerv bulunabilir. Yine doğal gazın üretimi satışı ve dağıtımı ile birlikte bir taşla iki kuş vurma şansımız olabilir. İngiltere ve Malezya’da değerlendirilen 3 trilyon dolarlık İslam finansının bir bölümünü buraya yönlendirebiliriz.” dedi.

“DOLAR 4,90 SEVİYELERİNE İNEBİLİR”

Dinç açıklamasının devamında, “Doğal gazın bulunması Türkiye’nin elektrik ihtiyacı ve üretimi açısından çok büyük rahatlama olacak. Doğal gazın üretim ve satışa geçmesi finansal piyasalara ilgi ve diğer gelişmelerle desteklendiğinde dolar 4,90 seviyelerine inebilir.” ifadelerini kullandı.

Doç. Dr. Yusuf Dinç’in, Türkiye’nin Karadeniz’in Zonguldak ili açıklarında bulduğu doğal gaz rezervi ile ilgili, SuperHaber’e yaptığı, ”Doğalgazda üretime ne zaman geçilecek?” ve “Doğalgazın bulunması, vatandaşa nasıl yansıyacak?” gibi soruların cevabı ve yaptığı diğer ilginç açıklamaların tamamını, SuperHaber Youtube kanalımızdan izleyebilirsiniz.

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

“Erdoğan’ın doğal gaz müjdesi daha bitmedi” ile ilgili etiketler doğal gaz yusuf dinç mevlüt yüksel

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.