Erdoğan'ın diplomasi trafiği sürüyor: Japonya Başbakanı ve Slovenya Cumhurbaşkanı ile görüştü!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Japonya Başbakanı Fumio Kişida ile telefonda görüştü. Görüşmede, Türkiye-Japonya ilişkilerini geliştirecek adımlar ve Rusya-Ukrayna savaşı ele alındığı aktarıldı. Erdoğan ardından Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor ile de bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya-Ukrayna savaşı sonrası hız kazanan diplomasi trafiği devam ediyor. 

Erdoğan, son olarak Japonya Başbakanı Fumio Kişida ile telefonda görüştü.

GÜNDEM: RUSYA-UKRAYNA

Görüşmede, Türkiye-Japonya ilişkilerini geliştirecek adımlar ve Rusya-Ukrayna savaşı ele alındığı aktarıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-Japonya Ekonomik Ortaklık Anlaşmasının bir an önce sonuçlandırılmasında fayda olduğunu belirterek; enerji, gıda, tarım, ileri teknoloji, savunma ve uzay sanayii alanlarında iş birliği potansiyelini harekete geçirmek istediklerini ifade etti.

Rusya-Ukrayna savaşına dair gelişmelerin de değerlendirildiği görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan, ateşkes sağlanması ve insani koridorların açılmasına yönelik girişimleri sürdürdüklerini kaydetti.

 SLOVENYA CUMHURBAŞKANI İLE DE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor ile de bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede, Türkiye-Slovenya ilişkileri ile Rusya-Ukrayna savaşındaki gelişmeler ve bölgesel konular ele alındı. Enerji kaynaklarının çeşitlendirilerek güvenli güzergâhlar üzerinden nakledilmesi zaruretinin bir kez daha ispatlandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hazar havzasındaki ve Doğu Akdeniz'deki kaynakların Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşınması stratejik nitelikte olduğuna işaret etti.

 

 

 

Erdoğan'ın diplomasi trafiği sürüyor: Japonya Başbakanı ve Slovenya Cumhurbaşkanı ile görüştü! ile ilgili etiketler Erdoğan Japonya
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.