Erdoğan'ın "Dindar nesil" söyleminin aksine, YKS ile din dersi "önemsiz ders" olacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan bir süre önce üniversiteyi giriş sisteminin değişmesi gerektiğini dile getirmiş ve bu sözler üzerine YÖK sistemde önemli değişiklikler gerçekleştirmişti. Ancak bu değişikliklerin, Cumhurbaşkanı'nın "Dindar nesil" söylemiyle büyük çelişkiler taşıdığı ortaya çıktı...

Üniversiteye girişte yeni sınav sistemi geçtiğimiz günlerde belli oldu. YGS, LYS yerine getirilen 2018 üniversite yeni sınavı YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) oldu.

Yükseköğretim Kurulundan yapılan açıklamada, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın ikinci oturumunda adaylara Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 Testinde 40, Sosyal Bilimler-2 Testinde 40, Matematik Testinde 40 ve Fen Bilimleri Testinde 40 olmak üzere toplam 160 soru sorulacağı açıklandı.

DİN DERSİ "TARİH" OLDU!

Ancak yeni sistemde dikkat çeken bir açık ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Dindar nesil" söyleminin aksine yeni açıklanan üniversite sınavı ile DİN DERSİ "ÖNEMSİZ DERS" olacak.

Şöyle ki;

Daha önceki ilk sınav YGS tüm dersleri kapsıyordu. Şimdi yerine gelecek sınav (1.oturum) sadece Türkçe-Matematik derslerini kapsıyor.

Daha önce alan sınavı olan LYS yerine gelecek sınavda (2.oturum) ise adayların zaten çoğunluğunun girdiği "Sayısal", "Eşit Ağırlık" ve "Yabancı Dil" alanlarında "Din Dersi" yer almayacak.

Sadece DiN DERSİ ile öğrencilerin yüzde 20 gibi bir bölümü (SÖZEL) muhatap olacak. Üstelik bunlar en zayıf öğrenci grubu. (Birçok başarılı lisede "Sözel" sınıf yok!)

Kısaca;

Tıp, Mühendislik, Hukuk, Siyasal, İşletme, İktisat ve çoğu Öğretmenlik tercih edecek öğrenciler artık DİN DERSİNDEN MUAF OLACAK!

Oysa daha önce tüm adayların girdiği YGS'de azda olsa bütün derslerden soru soruluyor ve böylece okullarda her derse önem veriliyordu. Şimdi ise sınavda çıkmayacağı için okullarda DİN DERSİNİ İŞLEMEK İMKANSIZ HALE GELDİ. Bu yanlış karardan dönülmezse eski Türkiye'de olduğu gibi Din Dersi artık "önemsiz bir ders" olacak.

ÇÖZÜM:

Anayasanın 24. Maddesine göre tüm sınıflarda zorunlu ders olan "Din Dersi" daha önceki YGS'de olduğu gibi bütün adayların girdiği 1.oturuma (Türkçe-Matematik Testine) dahil edilmeli.

Erdoğan'ın "Dindar nesil" söyleminin aksine, YKS ile din dersi "önemsiz ders" olacak! ile ilgili etiketler üniversite Erdoğan Cumhurbaşkanı YÖK din dersi LYS ygs
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.