Erdoğan’ın da, Atatürk'ün de devrimleri doğru!

SuperHaber röportaj editörü Hülya Okur yine çok konuşulacak bir röportaja imza attı. Hülya Okur, sol cenahın bilge kişiliklerinden Avukat Ceyhan Mumcu ile toplumun hafızasında izler bırakan konuları konuştu. Mumcu, Türk siyasetine ışık tuttacak birbirinden önemli açıklamar yaptı 

Türk solunun önemli isimlerinden, 40 yıllık CHP'li Ceyhan Mumcu, bir süre önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "kontrollü darbe" söylemine sert çıkarak "Uğur Mumcu yaşasaydı, 'Kontrollü darbe' filan gibi darbecilere mazeret arayan yorumlar yapmazdı" açıklamasında bulundu.

Mevcut CHP yönetiminin izlediği politikalara sert eleştiriler getiren Mumcu, Türk solunun ve CHP'nin içinde bulunduğu siyaset üretme krizini ve güncel gelişmeler hakkında görüşlerini SuperHaber röportaj editörü Hülya Okur'a değerlendirdi.

İşte Hülya Okur ile avukat, siyasetçi Ceyhan Mumcu'nun tarihe not düşülmesi gereken tespitlerin yer aldığı söyleşisinin 2'inci kısmı...

“ERDOĞAN’IN DA, ATATÜRK’ÜN DE TEŞHİSLERİ, TESPİTLERİ, TEDAVİLERİ DOĞRU”

Tayyip Erdoğan’a gücünü CHP verdi diyorsunuz yani? CHP’nin, Atatürk’ün mirasını da taşıdığını söyleyebilir miyiz?

Evet. Tayyip Erdoğan’ın Atatürk’ü ne kadar takip ettiği tartışılır ama Tayyip Erdoğan'ın da Atatürk'ün de teşhisleri, tespitleri ve ona göre yaptığı tedavi yani devrimleri doğru.

“ATATÜRK DE OLSAYDI HENDEĞİ KAPATIRDI”

“AKIN ÖZTÜRK DARBEYİ ERDOĞAN GÜÇLÜ OLSUN DİYE Mİ YAPTI”

“CHP’Lİ BİR TANIDIĞIM ERDOĞAN MECLİSİ BOMBALATTI GİBİ DELİ SAÇMASI LAFLAR ETTİ”

Yani Tayyip Erdoğan, Mustafa Kemal’ın teşhislerini mi hayata geçiriyor?

Tabii. Olaylar getiriyor, mecbur ediyor. Atatürk de olsaydı hendeği kapatırdı. Ona 'saray savaşı' demenin anlamı yok ki. Onu deyince ben karşı çıkıyorum. Veya FETÖ’cü bir takımın darbe yapmasına Atatürk’te karşı çıkardı, önlerdi. Ona da “Kontrollü darbe, Tayyip Erdoğan yaptırdı bu darbeyi” gibi saçma sapan şeyler konuşuluyor. Orgeneral Akın Öztürk darbeyi, Tayyip Erdoğan güçlü olsun ben ağırlaştırılmış müebbet yiyeyim, hakarete uğrayayım, diye mi yaptı? Bir CHP’li tanıdığım var, bana diyor ki senin haberin yok, gündüzden Tayyip Erdoğan Meclis’e saatli bomba koydu, gece o patladı. Kardeşim mahkemeye gidip dinliyorum; bir sürü pilotlar, askerler, erler gördü tanıklığını anlatıyor, asker Genelkurmay’a gitmiş, nizamiye koymuşlar, bir bakmış ki Meclis bombalanıyor, “Albayım Meclis bombalanıyor” denince, sen karışma demiş, bunları unutuyor, senaryo kuruyor. Deli saçması lafların edilmemesi, olguların gerçeklerin doğru analiz edilmesi lazım.

Erdoğan’ın da, Atatürk'ün de devrimleri doğru!

“ÖZHASEKİ KONULARA DAHA HAKİM”

“ÖZHASEKİ’Yİ İLERİDE GÖRÜYORUM”

Mehmet Özhaseki ve Mansur Yavaş’ı aday olarak karşılaştırdığımda belirgin bir fark göremiyorum, demiştiniz. Göremediğiniz tecrübe farkı mı, kişilik farkı mı? Birbirine yakın bir sonuç mu bekliyorsunuz?

Mehmet Özhaseki’yi de, Mansur Yavaş’ı da dinliyorum. Mehmet Özhaseki, konulara daha hakim. Çünkü büyükşehir belediye başkanlığı yapmış, belediye uygulamasını biliyor, bir de partide belediyelerle ilgili görev aldığı için projeleri daha gerçekleşebilir gibi. Yoksa kapasite olarak belki ikisi de aynı. Özhaseki’yi biraz ileride görüyorum ama ben oy vermeyeceğim.

Oyunuzu Vatan Partisi adayı Tülin Oygür’e vereceğinizi belirttiniz. Tülin Oygür’ün farkı ne, yarışta iddiası nedir?

Başkentte kadın belediye başkanı uygundur. İkincisi akademik kariyeri var, profesör olmuş. Çok da iyi belediye başkanlığı yapar. Seçenek olarak ciddiye alınması gereken bir adaydır.

“CHP’LİLER SEÇİM SONUÇLARINDAN TATMİN OLMAZ”

Tülin Oygür’e verdiğiniz destek ile "CHP’yi böldüğünüz" yönünde tenkitler aldınız. Siz de asıl bölünmenin 7 Haziran, 1 Kasım ve 24 Haziran seçimlerinde “Ben CHP’ye eşim HDP’ye diyerek yapıldığını yazdınız. Bu bölünmüşlük CHP’yi nereye götürür?

Anket şirketlerinin laflarına uyup kendi oyunuzu kendiniz biliyorsunuz, siz de gösterseydiniz bayan bir aday. CHP’liler seçim sonuçlarından tatmin olmaz. İktidarın yıpranmışlığı, Erdoğan’ın dediği gibi metal yorgunluğu nedeniyle bir miktar CHP’nin oyları artsa bile sonuç tatminkar olmaz. Birileri kurultay ister, Kemal Bey'in gözünden düşenler ona destek verirler, bir iki ay öyle gider, sonra hayat normale döner.

Erdoğan’ın da, Atatürk'ün de devrimleri doğru! - Resim : 2

“TUNÇ SOYER, AZİZ KOCAOĞLU’NDAN NE DAHA İYİ NE DE DAHA KÖTÜ OLUR”

Tunç Soyer yönetimi ile ne değişir?

Çok bir şey değişmez, bugünkü ne ise o olur. Bir de zaten güçlü bir hali var. Aziz Kocaoğlu’ndan ne daha iyi olur, ne daha kötü olur.

“AMERİKA’NIN GÖZÜNE GİRMEK CHP’YE FAYDA GETİRMEZ”

“AVRUPA BİRLİĞİNE GİRİNCE ÖCALAN SERBEST KALACAK”

Gürsel Tekin, adayların objektif kriterlere göre belirlenmediğini söyledi. Her seçimde farklı bir standart ortaya konuldu, kamuoyu anketlerinde destek bulan arkadaşlar aday gösterilmedi, dedi. Bu eleştiriler parti içinden geldiğine göre CHP’nin güdümü başka yerden mi? Mesela CHP, ABD tarafından mı yönetiliyor, bu sitem kime?

E tabii. Amerikalıların söylediğinden farklı bir şey olmuyor, söylenmiyor. Halbuki önce Amerika, Avrupa Birliği sorgulanmalıdır. 1950'de ki Kore'den başlayalım ABD’nin taraf olmadığı bir savaş yok. Kaç milyon insan Amerika yüzünden ecelsiz öldü. Onun için Amerika'nın gözüne girmek, Avrupa Birliği'nde sempati yaratmak CHP'nin iç dinamiğine fayda getirmez. Zaten Türk milleti de bunu gördü. Avrupa Birliği'ne girince; bir Abdullah Öcalan serbest bırakılacak, Kıbrıs'tan Türk ordusu çekilecek, Adalar’da Yunan tezi kabul edilecek, sularımızın yönetimi İsrail’de dahil komisyona devredilecek. Bunların hiçbirini görmeyip 'Avrupa Birliği'ne girersek aydınlanma olur' diye düşünüyorlar. Zehirli gaz kullanmayana 'kullandı' diye iftira atanın aydınlanması olur mu? Ve PKK’ya bu kadar TIR silah veriyor, bunu sorgulasana, bu bize şehit ve yaralı olarak geri dönüyor, bedel ödenecek.

Erdoğan’ın da, Atatürk'ün de devrimleri doğru! - Resim : 3

“BÜTÜN PARTİ’Yİ SORUMLU TUTUYORUM”

Burada stratejik hatayı yapan kişi sadece partinin başında bulunan kişi mi, yoksa bütün partiyi mi sorumlu tutuyorsunuz?

Bütün partiyi sorumlu tutuyorum. Anti emperyalist olmuyor, iyi bir solcu değil diye biz İnönü'ye neler ettik! Ama bize bir şey olmuyordu. Muhalefet ettim ama yine yönetime geldim.

Kılıçdaroğlu’na muhalefet edenin şansı kalmıyor mu?

Madem ki CHP’lisin, niye CHP’lisin onu bir tarif et, o tarifin gereğini yap. Zımnen onayladığın her şeyden sen de sorumlusun.

“HDP, CHP ADAYINI BABASININ HAYRINA DESTEKLEMİYOR”

“BEN TEK ADAMLIK YAPAYIM, KARŞI TARAF YAPMASIN”

“CHP’NİN BÜTÜN ORGANLARI KUSURLUDUR”

“CHP ADALAR ADAYI HDP’NİN HANGİ KRİTERLERİNE UYGUN DÜŞMÜŞ?”

Ben burada hem yönetim zafiyeti, hem de tek adamlığa oynayan lider profili çizdiğinizi görüyorum.

Bütün organlar kusurludur. Kurultay delegeleri de, parti meclisi de kusurludur. “Efendim genel başkan yapıyor, biz ne yapalım?” olmaz! Genel başkan bir yanlışlık yapıyorsa, o yanlışlığa suç ortağı olmamak lazım. Tayyip Erdoğan bir yanlış yapıyorsa AKP'li de destek verdiği için sorumludur. Adalar’da niyetinin ne olduğunu söylemeyip, benim adıma niye laf ediyorsun diyor. O sorumlu değil mi? Ben onaylıyorum PKK'ya yardım da yaparsa memnunum, ben öyle düşünmemiştim vay alçak mı diyeceksin. HDP babasının hayrına desteklemiyor. Hep birlikte yaşayıp göreceğiz. Niye başka bir başkanı desteklemiyor da bunu destekliyor, nasıl bir seçme yapmış? Kriterleri ne, HDP’nin kriterlerine nasıl uygun düşmüş. Adalar seçmeni olsan bunu sorgulamayacak mısın? “Senin aklın ermez, hikmet var her şeyi de açıklayamıyoruz” diyorsan, o zaman tek adam diye eleştirmeyeceksin. Ben tek adamlık yaparsam iyi, karşı taraf yapmasın! Uğur Mumcu’nun bir lafı var: Benim hırsızım iyi senin hırsızın kötü, benim katilim iyi senin katilin kötü, benim teröristim iyi senin teröristin kötü olmaz. Hırsız hırsızdır, katili katildir, terörist teröristtir.

Erdoğan’ın da, Atatürk'ün de devrimleri doğru! - Resim : 4

“NOBEL ÖDÜLÜ SAHİCİ DEĞİL”

“NOBEL ARACILIĞI İLE ÜLKELERİ ZAFİYETE SOKMA AMAÇLARI VAR”

HDP demişken, Demirtaş’ın Nobel adaylığı söz konusu. Bunu Oray Eğin, "Batı’nın hazırladığı bir makam, Vaclav Havel’in hapse atılması, komünizmin çöküşünden sonra Çekoslavakya’yı yönetmesini andırıyor, yoksa Demirtaş’tan bir Mandela olmasını mı bekliyorlar?" şeklinde yorumlamıştı. Katılır mısınız, sizce Batı’nın Kürt azınlıktan bir lider yaratma çabası nasıl sonuç verir?

Oray Eğin’e katılıyorum. Nobel aracılığıyla ülkeleri zafiyete sokmak gibi amaçları var. Orhan Pamuk Nobel ödülü aldı ama Türk halkı Nobel’i benimsemedi. Artık kitapları okunmuyor. Ermeni, Kürt katlettik gibi verdiği mesajlardan dolayı okunmuyor. Şebnem Korur Fincancı bir yerden ödül almış Cumhuriyet Gazetesi röportaj yapmış, halbuki o Uğur Mumcu davasına büyük zarar verdi. Bu ödüller sahici, ciddi değil. Jürisi ciddidir vs..hiç inandırıcı değil.

“CHP-İYİ PARTİ İTTİFAKI CUMHUR İTTİFAKINDAN GERİ KALANLARLA YAPILMIŞ SİYASİ OPORTÜNİZMDİR”

“AKŞENER’İN MARİFETİ NEDİR? TEK ÖZELLİĞİ MHP’Yİ PARÇALATMASI”

“MERAL AKŞENER’İN DÖNEMİ FETÖ’NÜN EN ÇOK YAYGINLAŞTIĞI DÖNEMDİR”

“AK PARTİ HDP’YE YARDIM PARASI KANUNUNU DEĞİŞTİRMELİ”

CHP’nin İYİ Parti ile ittifakını nasıl değerlendiriyorsunuz, orada da mı bir akıl tutulması var?

Cumhur İttifakı’ndan geri kalanlarla yapılmış siyasi bir oportünizm. Meral Hanım bugüne kadar ne yapmıştır? Ne marifeti var? İnönü’nün bir lafı var: Ne marifet bekliyorsunuz, ne marifeti varsa orada görürsünüz. Ne yaptı yani? Meral Hanım'dan bu toplum ne gibi katkılar sağladı? Milletvekili yapıldı, bakan yapıldı. Mansur Yavaş’ın buraya gelmesi gibi. Meral Hanım'dan ne çıktı? MHP’yi parçaladı. Çıkan tek özelliği bu. Meral Hanım'ın İçişleri Bakanlığı FETÖ'nün en çok yaygınlaştığı dönemdir. Emniyetin, istihbaratın personelinin elde edildiği dönem onun Bakanlığı zamanıdır, bir faydası mı olmuş, olmamış. İçişleri Bakanlığı'na bir artı getirmemiş, terörü azaltmamış arttırmış. Niye ben bundan umut bekliyorum? Ama AK Parti’yi de eleştiriyorum, sen niye Siyasi Partiler Kanunu'nu değiştirmeyip HDP’ye 90 milyon lira para yardımı yapıyorsun? Benim vergimi ona veriyorsun. Şehidi öldürenlere hazine yardımı yapılıyor. CHP’nin İş Bankası yönetimini eleştiriyorsun da bunu neden eleştirmiyorsun?

Erdoğan’ın da, Atatürk'ün de devrimleri doğru! - Resim : 5

“MANSUR YAVAŞ SEÇİMİ, YOKLUKTAN DEĞİL”

“CHP, ÖZGÜVENİNİ YİTİRMİŞ”

“BİZ ONA ‘TAYYİP ERDOĞAN’I DEVİRME BUDALALIĞI’ DİYORUZ”

CHP’nin aday çıkartmasında yaşanan gecikme neden sizce, kafa karışıklığı mı?

Ali Dinçer, Murat Karayalçın döneminden kalma adamlar var. CHP, Mansur Yavaş’ı seçerken yokluğundan değil, özgüvenini kaybetmiş. Bir de “Tayyip Erdoğan’ı devirirsem yeter” diyorlar. Biz ona “Tayyip Erdoğan’ı devirme budalalığı” diyoruz. Tayyip Erdoğan kötüdür, Abdullah Gül iyidir, tabana bunu nasıl anlatıyorsun? Onu Cumhurbaşkanı yapayım, karşısına çıkartayım diye özgüven yitirmesi sorunu yaşıyorlar. Yoksa CHP’de adam vardır.

“FETÖ BELASININ EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ ABDULLAH GÜL’DÜ”

“ADALAR’IN TÜM TÜRKİYE’YE YANSIMASI OLUR”

“ANKET FİRMALARI, ŞEHİT CENAZESİNDE MUHALAFETİN ÇELENGİNİN NEDEN İSTENMEDİĞİNİ ÇÖZSÜN”

Abdullah Gül’ün adaylığı için, “ABD artık Türkiye’de iktidarı belirleyemediği gibi muhalefeti de belirleyemiyor” yorumunda bulunmuştunuz. Gül, ABD’nin adayı mıydı demek istediniz, buna göre ABD ya da FETÖ artık Türk siyasetini belirleyemiyor mu?

Amerika da krizde, çözüm bulamıyor. FETÖ’nün neler ettiğini yaşayarak gördük. Ergenekon Mahkemesinde avukatlık yaptım. Bu belayı başımıza açanların en büyük destekçisi Abdullah Gül’dü. Bunun bir savcı delillendirin, ona brifing yaptılar vs… Abdullah Gül gelse ne değişecek? Mansur Yavaş gibi çıkış yok. 'Ekmek için Ekmeleddin' ne saçma bir şey. Derste almıyorlar. “Ben CHP’ye eşim HDP’ye” diyerek bir kere bir yanlışa düştünüz. Bunu yaparsak Tayyip Erdoğan’dan kurtuluruz, dediniz. Oyunuzu böldünüz. Tayyip Erdoğan yine seçildi. Yanlışı gördün, ikincisini niye yapıyorsun? Adalar belediye başkanı Adalar’da kalmaz ki, Tunç Soyer’in Sur Belediyesi'ne sahip çıkması Sur’da kalmaz ki. Yalnız İzmir seçmeninde değil, bütün Türkiye’ye yansımaları olur. Pratikte iktidar devrinde şehit varsa şehit ailelerinin iktidarın çelenginin atması lazım, muhalefetin çelengini atıyor, bundan iyi anket mi olur? Anket firmaları evvela bunu çözsün. Şehit aileleri muhalefet liderinin çelengini ve kendisini cenazede neden istemiyor, önce bunu çözsün!

RÖPORTAJIN ÜÇÜNCÜ BÖLÜMÜ YARIN: UĞUR MUMCU 15 TEMMUZ’DA MEYDANLARA ÇIKARDI

Erdoğan’ın da, Atatürk'ün de devrimleri doğru! - Resim : 6

Erdoğan’ın da, Atatürk'ün de devrimleri doğru! ile ilgili etiketler Ceyhan Mumcu
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.