Erdoğan’ın çağrısına destek verdi / Özel röportaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısına destek veren Yrd. Doç Dr. Oğuz Gündoğdu “yardımcı doçentliğe” çıktığından beri karşı olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada YÖK'e "yardımcı doçentliğin" gözden geçirilmesi çağrısı yaparak, "Allah aşkına şu Yrd. Doç'luk olayı nedir ya bunu gözden geçirin. Dünyanın kaç yerinde var bunu da söyleyin. Pek görmüyorum. Bunu birileri birilerini oyalamak için yapmışlar. " dedi. Konuyla ilgili ulaştığımız ve 30 yıldır Yrd. Doç’luk yapan Dr. Oğuz Gündoğdu’da Erdoğan’ın çağrısına destek verdi.

YARDIMCI DOÇENTLİĞE ÇIKTIĞINDAN BERİ KARŞIYIM

-Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada YÖK'e "yardımcı doçentliğin" gözden geçirilmesi çağrısı yaptı. Siz de 30 yıldır bu görevi sürdüren bir isim olarak bu çağrıya katılıyor musunuz?

Cumhurbaşkanının çağrısına sonuna kadar katılıyorum. Bu çıktığından beri yardımcı doçentlik meselesine karşı çıkmıştım. Şimdi herhâlde bir şeyler olacak.

EN İYİSİ DOÇENTLİK UNVANININ KALDIRILMASI

-YÖK bu çağrıya sizce nasıl karşılık verir?

Aslında dünyada Doçent çok az. Doçent hemen hemen birkaç ülkede var. Doçentlik unvanı da kaldırılsa bence en iyisi o olur, yapılacak şey budur aslında.

SINAVLARDA BİRÇOK ŞAİBELER ÇIKTI

-Cumhurbaşkanı Erdoğan çağrısında birilerinin önünün tıkandığını da söyledi. Siz ne dersiniz?

Yabancı dil sorunu olanlar veyahut ilk başladığında puan olarak 70'in üzerinde almak gerekiyordu. Sonra yavaş yavaş bunu aşağıya doğru indirdiler. Eğer yapılacaksa başka bir imtihan tarzı olmalı. Sınavlarda birçok şaibeler çıktı. Önceden her yerde yapılıyordu. Sonra büyük kentlere getirdiler. Gereksiz bir engel var.

GÖKOVA’NIN SEYRİ NORMAL

-Bu konudan bağımsız bir soru da sormak istiyorum. Küçük çaplı depremler olduğunda yorumlar da oluyor, sizin yorumunuz nedir?

Öncelikle depremin nasıl bir şey olduğunu anlamak gerekiyor. Anladıktan sonra bildiğimiz kadarını da halka duyurulması gereken kadarını da yani bir sansür anlamında değil ama çünkü teknik bazı şeyler var. Bunları anlatıp da başka bir şey söylemenin anlamı yok. Ne görüyorsanız onu… Düşündüğünüz şeyleri tabi ki olayın sıcaklığını düşünmek lazım. Gökova’nın normal bir seyri var şu anda. Onu söyleyebilirim.

Erdoğan’ın çağrısına destek verdi / Özel röportaj ile ilgili etiketler Erdoğan YÖK Rektör yardımcı doçent oğuz gündoğdu
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.