Erdoğan'ın Atıf Hoca hassasiyetinden haberi yok mu?

340 gündür kapalı olan Oda TV, “Külliye'den manidar mesaj” başlıklı haberinde İskilipli Atıf Hoca'nın Çorum Valisi Mustafa Çiftçi tarafından mezarı başında anılmasına Cumhurbaşkanlığı'ndan tepki varmış gibi bir algı yaratmaya çalıştı. Oda TV, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Korkmaz Karaca'nın bir paylaşımı üzerinden valiye yüklendi, ancak Karaca bilmese de, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçmişte tam aksi yönde beyanları bulunuyor...

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu ve Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın ile İskilipli Atıf’ı anan Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, muhalif medyanın hedef tahtasına oturtuldu.

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi politikaları Kurulu Üyesi Korkmaz Karaca da ilginç bir zamanlama ile  Twitter hesabından ilk Diyanet İşleri Başkanı Ahmet Rıfat Börekçi için yaptığı anma paylaşımı yaptı. Karaca'nın bu paylaşımı Oda TV'de geniş şekilde yankı buldu!

Oda TV'de yapılan haber, Karaca'nın paylaşımının İskilipli Atıf Hoca'nın Çorum valisi tarafından mezarı başında anılmasına bir tepki niteliğinde olduğu iddia edilerek 'Külliye'den manidar mesaj' başlığı ile yayınlandı.

340 gündür kapalı olan Oda TV'nin algılarının da kapandığının ortaya çıktığı haberde Karaca, böyle bir vasfı yokken, Cumhurbaşkanlığı'nı temsilen bir mesaj yayınlamış gibi gösterildi.

Korkmaz Karaca, söz konusu paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“MEHMET RIFAT BÖREKÇİ.
Ankara Müftüsü sıfatıyla, Türk Kurtuluş Savaşı'na, Kuvay-ı Milliye’ye ve Mustafa Kemal Paşa'ya önemli desteklerde bulunan Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk Diyanet İşleri Başkanı’dır.
Ruhu şad olsun.
Minnet, şükran ve Fatiha’larla anıyorum..”

ODA TV'DEN YENİ ALGI ÇABASI

Oda TV, Karaca'nın attığı bu tweeti zorlama bir bakış açısı ile Cumhurbaşkanlığı ile ilişkilendirip, İskilipli Atıf Hoca'yı mezarı başında anan Çorum Valisi Mustafa Çiftçi ve Atıf Hoca ile ilgili herhangi bir ibare bulunmamasına rağmen bir 'tepki' nitelediği algısını yaratma çabasına girişti.

Oda TV, söz konusu haberin girişinde şu ifadeleri kullandı:

“Milli Mücadele döneminde İngilizlerin desteği ile Kuvayi Milliye’ye düşmanlık yapan Teali İslam Cemiyeti’nin yöneticisi İskilipli Atıf’ın Çorum Valisi Mustafa Çiftçi ve yöneticiler tarafından mezarı başında anılmasına tepkiler sürüyor.”

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ATIF HOCA İLE İLGİLİ NE DEMİŞTİ?

Karaca, her ne kadar yaptığı paylaşım ile Oda TV'nin bu yorumuna zemin hazırlasa da, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İskilipli Atıf Hoca hassasiyetine kamuoyu yabancı değil.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2011 yılında Çorum'da düzenlediği seçim mitinginde Ahmet Hoca'nın idam kararını veren hakimin adının o dönem Çorum'da bir parka verilmesine tepki göstermişti.

Erdoğan'ın, İskilipli Atıf'tan "Hoca'mız" diye bahsettiği, söz konusu konuşmadaki ifadeleri şöyle:

"Şimdi size birini anlatacağım. Bu çok önemli Ali Çetinkaya. Bu ismi hiç duydunuz mu? Şimdi lakabıyla söylüyorum: Kel Ali Cellat Ali. Şimdi tanıdınız mı? Ben size kim olduğunu söyleyeyim. Bu Ali Çetinkaya merhum Çorumlu İskilipli Atıf Hoca'mızın idamına karar veren hakim. Savcı İskilipli Atıf Hoca'mızın 3 yıl hapsini istedi. Ali Çetinkaya bakın burası çok önemli şahitlerin bilahare dinlenmesine diye karar verdi. Şahitleri idamdan sonra dinliyor öncesinde dinlemiyor. Böyle adalet olur mu? Ankara saman pazarında hocayı astırdı. Şimdi bu Ali Çetinkaya nereden çıktı? Onu söyleyeyim Ankara’daki CHP'li Yeni Mahalle Belediyesi 3 Mayıs 2011'de bir karar aldı. İskilipli Atıf Hoca'mızın katili işte bu Ali Çetinkaya'nın ismin bir parka verdi. Adeta Çorum'la alay edercesine bu ismi verdi."

Erdoğan'ın Atıf Hoca hassasiyetinden haberi yok mu? ile ilgili etiketler Çorum iskilipli atıf hoca korkmaz karaca
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.