Erdoğan'ın ABD heyetinde hangi isimler yer alıyor? / ÖZEL HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM zirvesine katılmak üzere ABD'ye gitti... Erdoğan'ın uçağında sürpriz bir isim de yer aldı  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 72. Genel Kuruluna katılmak üzere özel uçak "CAN" ile saat 11.45'te ABD'nin New York şehrine gitti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nden TBMM Başkanı İsmail Kahraman, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Valisi Vasip Şahin, AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti milletvekilleri Burhan Kuzu ve Said Yüce, Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ile bazı ilgililer uğurladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Avrupa Birliği (AB) Bakanı Başmüzakereci Ömer Çelik ve AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk de ABD'ye hareket etti.

ergrg

HANGİ DANIŞMANLAR HEYETTE?

Cumhurbaşkanı'nın heyetinde dikkat çeken isimler de yer aldı.

ABD ziyaretinde gerçekleşecek kritik görüşmelere eşlik etmek üzere MİT Müsteşarı Hakan Fidan heyete katılan bürokratlar arasındaydı.

Cumhurbaşkanı'nın yakın çalışma ekibinden İbrahim Kalın, Mustafa Varank, Hasan Doğan, Mücahit Aslan, Yiğit Bulut ve İlnur Çevik gibi önemli danışmanları da Cumhurbaşkanı ile birlikte ABD'ye gitti.

frwfrgg

DAVUTOĞLU'NUN DANIŞMANI DA ERDOĞAN'IN UÇAĞINDA

Heyette yer alan en sürpriz isim olarak ise AK Parti İstanbul Milletvekili ve Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Üyesi Durmuş Ali Sarıkaya göze çarptı.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "sağ kolu" olarak bilinen danışmanı Sarıkaya ABD ziyaretinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eşlik eden isimler arasında bulunuyor. / SuperHaber

rtgrthtrhjj

Erdoğan'ın ABD heyetinde hangi isimler yer alıyor? / ÖZEL HABER ile ilgili etiketler Erdoğan ABD
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.