Erdoğan'ı savunmak suç mu? Avukatına kovuşturma...

Abdulkadir Selvi: Bu ülkede cumhurbaşkanı da olsanız hakaret etmeyi kendilerine hak olarak gören ama milletin seçtiği cumhurbaşkanını savunmayı suç sayan bir zihniyet var!

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret nedeniyle tutuklanan Sedef Kabaş olayı hakkında ilginç bir yazı kaleme aldı.

Kabaş'ın daha önce de Cumhurbaşkanı'na hakaretleri olduğunu hatırlatan Selvi, buradan yola çıkarak, Erdoğan'a hakareti alışkanlık haline getiren kişilerle mücadele konusunda yapılanları anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik hakaretlerin hukuki yönden takip ve savunmasını avukatı Doç. Dr. Hüseyin Aydın'ın yaptığını belirten Selvi, "Erdoğan, Cumhurbaşkanı da olsa hukuk içinde mücadelesini veriyor." dedi.

Bu konuda kısa süre önce ilginç bir gelişme de yaşandığını dile getiren Selvi sözlerine şöyle devam etti;

"Ancak sanki Erdoğan’a hakaret hak ama onu savunmak suç gibi bir durum söz konusu. Bunu ilk kez burada okuyacaksınız.

Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın, Cumhurbaşkanı’na hakaret eden bir şahıs hakkında suç duyurusunda bulunuyor. Ama öyle böyle bir hakaret değil. Yargılama sonucunda şahıs suçu sabit görülüp cezaya çarptırılıyor. Sonra ne mi oluyor? Şahıs, avukat Hüseyin Aydın’ı Ankara 1 No’lu baroya şikâyet ediyor. Şimdi Türkiye Barolar Birliği Başkanı olan Erinç Sağkan’ın başkanı olduğu Ankara 1 No’lu baro, Aydın hakkında soruşturma açıyor. Hüseyin Aydın, baroya savunmasını yapıyor. Ama aynı zamanda şikâyet dilekçesinin içeriğinin de suç teşkil etmesi nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmesini talep ediyor.

CUMHURBAŞKANI’NIN AVUKATINA KOVUŞTURMA

Sonuç ne mi oluyor?

Suç teşkil eden şikâyet, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmediği gibi baro, avukat Hüseyin Aydın hakkında kovuşturma açılmasına karar veriyor. Ama iş burada da bitmiyor. Hukukun üstünlüğünü öncelikle koruması gereken baro, Hüseyin Aydın’a bu kararı tam 1 yıl sonra tebliğ ediyor.

Hukukun üstünlüğü adına ibret verici bu olayı ayrıntılı olarak yazacağım için şimdilik bununla yetiniyorum.

Bu ülkede cumhurbaşkanı da olsanız hakaret etmeyi kendilerine hak olarak gören ama milletin seçtiği cumhurbaşkanını savunmayı suç sayan bir zihniyet var."

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN...

 

Erdoğan'ı savunmak suç mu? Avukatına kovuşturma... ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Erdoğan avukat ankara barosu köşe yazarları
GÜNÜN VİDEOSU

Sur Belediyesi'nde DEM Partililerden büyük skandal! Atatürk ve Erdoğan'a hakaret ettiler...

DEM Partili yöneticiler Sur Belediyesi makamında bulunan Mustafa Kemal Atatürk ve Erdoğan'ın fotoğraflarını işaret ederek hakaret etti. "Kaldırın bu kebrağların (p...venklerin) fotoğraflarını" sözlerini sarf eden DEM Partililer büyük tepki çekti.