Erdoğan'ı öldürmeye çalışan FETÖ'cü komandolardan şüpheli girişim!

15 Temmuz Darbe Girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a suikast girişiminde bulunan timdeki iki eski FETÖ'cü bordo bereli, cezaevinden üniversite sınavına başvurdu. Ancak darbecilerin sınav yerleri diğer mahkumlar gibi cezaevi değil, şüpheli bir şekilde ormanlık alandaki Düzce Orman Fakültesi olarak belirlendi. Firar için şüpheli şekilde uygun koşulların geliştiğini ise İl Jandarma Komutanlığı fark etti.

Üniversiteye sınavı bu yıl 26-27 Haziran’da yapılırken Düzce Kapalı Cezaevi önemli bir krize tanıklık etti.

Hürriyet Gazetesi'nden Toygun Atilla'nın haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı öldürmekle görevli darbeci askerler, hapisten kaçmak için ilginç bir kalkışmada bulunmuş olabilir. 

DARBECİ SUİKASTÇİ ASKERLERİN ÜNİVERSİTE TUTKUSU (!)

Şüpheli olayın yaşandığı Düzce Kapalı Cezaevinde tutuklu 24 FETÖ mensubu üniversiteye giriş sınavı YKS'ye girmek için başvuru gerçekleştirdi.  Bu darbeci 24 FETÖ'cünün 22’si sivil FETÖ mensubu, 2'si ise özel eğitimli, Özel Kuvvetler mensubu, bordo bereli eski subaylardı.

Sınav girecek iki darbeci eski yüzbaşı, Mehmet Öztürk ve İsmail Yiğit'in 15 Temmuz’da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a Marmaris’te suikast girişiminde bulunan timde görevli eski bordo bereli özel eğitimli komandolardı.

Dikkatlerin çevrildiği sınav başvurusunda, sınav yerinin de garip bir şekilde ormanlık alandaki 'Düzce Orman Fakültesi' olması krize sebep oldu. 

FİRARA ÇOK UYGUN: SINIF ZEMİN KATTA VE ORMANA BAKIYOR

İki eski bordo bereli Mehmet Öztürk ile İsmail Yiğit üniversitenin zemin katındaki bir sınıfta sınava girecekti.

Sınavın yapıldığı yerleşkenin arkası ise ormandı. FETÖ’cü eski subayların özel eğitimli olduğu da hesaba katılırsa bu büyük bir güvenlik zafiyeti doğurabilirdi.

İL JANDARMA KOMUTANLIĞI DURUMU FARK ETTİ

Düzce İl Jandarma Komutanlığı, bu durumu fark etti. İki eski özel kuvvetler mensubunun üniversite sınavına gireceği yerin fiziki şartlarının olası bir firar girişimi için uygun olduğuna, üniversitenin arkasının orman olduğuna, eski subayların aldıkları özel eğitimlere dikkat çekilerek, güvenliğin sağlanmasında sıkıntılar oluşabileceği belirtildi.

SINAVA CEZAEVİNDE GİRECEKLER

Bunun üzerine Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve Adalet Bakanlığı arasında yapılan yazışmalar sonunda bu iki subayın da diğer FETÖ mensupları ile birlikte cezaevi yerleşkesi içinde sınava girmeleri sağlandı.

BASİT BİR HATA MI? YOKSA ŞEYTANİ BİR KAÇIŞ PLANI MI?

FETÖ’nün suikast timinde yer alan iki eski askerin cezaevi yerine Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi’nde sınava giriş düzenlemesinin yapılması ise basit bir hata mı yoksa olası bir firar girişimin hazırlığı mı?

Akıllara takılan bu sorunun cevabını Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yapacağı soruşturma açıklığa kavuşturacak.

 

Kaynak: Toygun Atilla - Hürriyet

Erdoğan'ı öldürmeye çalışan FETÖ'cü komandolardan şüpheli girişim! ile ilgili etiketler 15 Temmuz Erdoğan TİM YKS üniversite Sınav başvuru Orman suikast firar
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.