Erdoğan'ı isyan ettiren kararın mağduru Berfin: Sevinçten konuşamıyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün yaptığı konuşmada, Berfin Özek'in yüzüne kezzap atılmasına ilişkin olarak, “Geçenlerde bir namussuz bir alçak, kızımızın yüzüne kezzap atıyor. Mahkeme 13 yıl ceza veriyor. Bu karar kanuni ama hukuki değil” diyerek eleştirdiği yargı kararı gündem oldu. Olayın mağduru 20 yaşındaki Özek, Cumhurbaşkanı’nın açıklamalarını “Heyecan ve mutluluktan konuşamıyorum. Çok sevindim” diyerek avukatıyla paylaştı.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde Berfin Özek'e asit türü sıvı atması atarak yüzünün bir bölümünün yanmasına, sağ gözünü de kaybetmesine neden olan eski erkek arkadaşı Casim Ozan Çeltik, 'kasten yaralama' suçundan 13 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Radyo Sputnik FM'de Atilla Güner'in Akşam Postası programına konuk olan Özek'in Avukatı Mehtap Sert, olayı şöyle anlattı:

"Berfin ilk duyduğunda çok heyecanlandı. Mutluluktan ağladı, konuşamadı. Cumhurbaşkanının açıklama yapmasını ben de çok anlamlı buluyorum. Sanık ile beraber yaşamıyorlardı. Bir süre flört etmişler, şiddet uyguladığı için Berfin ayrılmış. Askerden geldikten sonra Berfin’le barışmak istemiş, görüşmek istememiş. Berfin'in ailesi de görüşmelerini istemiyormuş. İntikam alacağını söylemiş ve bunlar soruşturmanın hazırlık aşamasında sanığın arkadaşları tarafından da dile getirildi."

'KALBİNİN ATIYOR OLMASI HAYATTA OLDUĞUNU GÖSTERMEZ'

Avukat Sert, şöyle devam etti:

"Berfin ile barışmak istiyor. Berfin kabul etmeyince takip etmeye başlıyor. Berfin dershaneden çıkıp evine giderken evinin önünde bu eylemi gerçekleştiriyor. Evlerinin karşısındaki caminin kamerasından görüntüleri çıktı. Kendisine asit sıçramasın diye kıyafetlerinin üzerine eşofman giymiş, eline iki kat eldiven, yüzünü de bereyle kapatıyor. Kendisinin gözaltına alınması ihtimaline karşı nerede olduğunu söyleyebilmek için bir arkadaşını arıyor ve onun yanına gidiyor. O saatte başka yerde olduğunu dile getirdiğinden savcının talimatıyla kamera görüntülerine bakıldığında orada olmadığı anlaşılıyor. 1.5 litre asit dökmüş olması ve hazırlık aşaması dikkate alınarak 12 yıl ceza verildi. Berfin’e biz hep şunu söyledik. Adalet sağladığında çektiğin acıları unutacaksın çünkü en önemli şey adaletin sağlanması. Berfin yaşıyor evet. Ama kalbinin atıyor olması hayatta olduğunu göstermez."

Erdoğan'ı isyan ettiren kararın mağduru Berfin: Sevinçten konuşamıyorum

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Berfin Özek'in yüzüne asit dökerek sağ gözünü kaybetmesine ve yüzünün bir bölümünün yanmasına neden olan sanığa verilen cezaya ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, mahkemenin ortalama 13 yıl ceza verdiğini, bunu soruşturduğunu, "Kanunun en yüksek oranının bu olduğu ve bunu kendilerinin getirdiğine" ilişkin bilgi verildiğini anlattı.

Erdoğan, dün yaptığı konuşmada sözlerine şöyle devam etti:

"Ben de diyorum ki arkadaşlara; arkadaşlar, siz niye kanun diyerek, bize böyle bir cevap yolunu buluyorsunuz. Ben kanundan bahsetmiyorum, ben haktan bahsediyorum, hukuktan, adaletten bahsediyorum. Siz burada hakkı arayacaksınız, hukuku arayacaksınız, adaleti arayacaksınız. Böyle bir olay kendi kızının başına gelmiş olsa, orada bu olayı nasıl değerlendirirsin? Kanunlara mı bakacaksın? Yoksa böyle bir hak olur mu, böyle bir adalet olur mu, buna mı bakacaksın? Onun için buradan ben tüm yargı dünyasına da sesleniyorum; bu kanunların sayfaları arasındaki maddelere değil, vicdanınızın sesine lütfen kulak verin. Adaletin tecellisini hakta hukukta arayın. Her zaman söylüyorum; benim yolum kanun yolu değil, hukuk yoludur. Hukuk eşittir kanun değildir. Bir defa bunu iyi anlamamız lazım."

 

 

 

Erdoğan'ı isyan ettiren kararın mağduru Berfin: Sevinçten konuşamıyorum ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Erdoğan avukat Sputnik radyo Berfin Özek
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.