Erdoğan'dan yoğun diplomasi trafiği!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünya liderleriyle bir araya geleceği ve ekonomiden güvenlik konularına kadar birçok önemli konuları görüşeceği Japonya ve Çin ziyareti bugün başlıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yoğun bir diplomasi trafiği başlıyor. Başkan Erdoğan önce G-20 zirvesine katılacak, ABD Başkanı Trump ve Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşecek. Erdoğan'ın Tokyo'da Japon İmparatoru ile Pekin'de de Çin Devlet Başkanı Cinping ile görüşmesi de olacak.

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanlığı İletiğim Başkanı Fahrettin Altun'dan açıklama geldi:

"ÇOK ÖNEMLİ KONULARA DEĞİŞECEK"

"Türkiye, ulusal çıkarları ve küresel barış için stratejik platformları değerlendirmeye, her ülke ile siyasi, ekonomik ve kültürel ilişkileri güçlendirmeye devam ediyor.

Japonya'da ekonomileri en büyük ülke liderlerini buluşturacak G20 Zirvesinde Cumhurbaşkanımız, ticaret savaşlarının yoğunlaştığı bir dönemde serbest ticaretin, sürdürülebilir büyümenin ve küresel ekonomik istikrarın önemini anlatacak.

"İKİLİ GÖRÜŞMELER OLACAK"

Cumhurbaşkanımız, Japonya'da G20 toplantılarının yanısıra ABD Başkanı Trump ve Rusya Devlet Başkanı Putin başta olmak üzere pek çok liderle yapacağı ikili görüşmelerde karşılıklı ilişkileri ve bölgesel konuları ele alacak.

G20 Zirvesinden sonra Pekin'e bir ziyaret gerçekleştirecek olan Cumhurbaşkanımız, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile Türkiye-Çin ilişkilerini daha da ileri taşıyacak konuları masaya yatıracak."

Erdoğan'dan yoğun diplomasi trafiği! ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Donald Trump Çin Japonya Putin Fahrettin Altun İletişim Başkanlığı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.