Erdoğan'dan sert mesaj: Hevesleri kursaklarında kalacak

Malazgirt Zaferi'nin 948. yıl dönümünde Bitlis'in Ahlat ilçesinde halka hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında Okçular Vakfı'nı andı. Erdoğan, "Bize kefen biçenlerin heveslerini kursaklarında bırakmayı sürdüreceğiz. Hiç kimsenin bizi bölmesine, 82 milyonun fertleri arasına nifak tohumları ekmesine fırsat vermeyeceğiz" dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Malazgirt zaferinin ülkemiz ve milletimiz için kutlu ve mübarek olmasını diliyorum. Demiri demirle dövenlerin Anadolu'yu aşkla yoğuranların destanına şahitlik etmek için bir kez daha Ahlat'tayız.

HALUK HOCA EMANETİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımız Haluk Dursun hocamıza da rahmet diliyorum. Haluk Dursun hoca hep Ahlat'ı görmeden tarihi anlayamazsınız derdi. Ömrünün tamamını tarihe ve ilme adayan Haluk Dursun hocamız geride eşsiz bir miras bıraktı. Aynı zamanda bize ne vasiyet etti biliyor musunuz, 'Dicle'nin kuzularını çakallara kaptırmama' vazifesi verdi. Haluk Hoca biz de senin emanetine sahip çıkacağız ve ne Dicle'nin ne de Fırat'ın kuzularını çakallara kaptırmayacağız. Buna söz veriyor muyuz?

BURASI TÜRKİYE'NİN TAPUSUDUR

Evlatlarımıza tarih şuuru, kimlik bilinci verme açısından halen pek çok eksiğimiz bulunuyor. Buradan milletime sesleniyorum. Malazgirt'i görmeden, Ahlat'ı görmeden Türkiye'yi tanıyorum demeyin. Burası Anadolu'nun kapısı Türkiye'nin tapusudur.

AHLAT İHMAL EDİLDİ

Sultan Alparslan Malazgirt zaferinden önce son otağını burada kurmuştur. Tüm bu birikimine ve zenginliğine rağmen Ahlat maalesef senelerce kaderine terk etmiştir. Tarihimizi 1923'ten başlatan zihniyet Ahlat'ı ihmal etti, gereken kıymeti vermedi ve görmezden geldi.

OTEL DE YAPACAĞIZ

İnşallah bu külliyemizle beraber çevresinde butik birkaç otel de yapacağız. Zira bu kabristanları ziyarete gelenler inşallah oralarda kalma imkanı da bulsunlar. Ahlat'ı daha yakından tanısınlar. Anadolu'nun Orhun abideleri olarak bilinen tarihi yazıtları UNESCO listesine aldırmak için şu anda mücadele ediyoruz.

EV SAHİBİ TÜRKİYE OLACAK

Tarihi şehirlerimize nasıl sahip çıkıyorsak ata sporlarımıza da öyle sahip çıkacağız. Ata sporlarımızla ilgili pek çok kural kaide ve prensip bulunur. Bu sporların yaygınlaşması kültürlerimizle olan bağımızın artması tarihi hafızamızın da yeniden canlanması demektir. Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan dünya göçebe oyunlarının ev sahibi Türkiye olacaktır. Böylece Türk dünyasından kardeşlerimizle bir araya gelme imkanı bulacağız. Okçular Vakfımız gerçekten güzel bir çalışma ortaya koydu. 23 Ağustos'tan beri bu meydanda birbirinden güzel etkinlikler düzenlendi.

BİZE KEFEN BİÇENLERİN HEVESLERİNİ KURSAKLARINDA BIRAKACAĞIZ

Sultan Alparslan Malazgirt zaferinden sonra size öyle bir vatan bıraktım ki ebediyen sizin olacaktır diye buyurmuştur. Bizde Malazgirt'ten aldığımız cesaretle Ahlat'tan aldığımız ilhamla yolumuza devam edeceğiz. Malazgirt'te tüm dünyaya Anadolu'nun ebedi ve ezeli yurdumuz olduğunu haykırdık. Bize kefen biçenlerin heveslerini kursaklarında bırakmaya devam edeceğiz.

.

Erdoğan'dan sert mesaj: Hevesleri kursaklarında kalacak ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı Bitlis Malazgirt
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.