Erdoğan'dan NATO vetosu: İsveç'in bize uyguladığı yaptırımları hiçbir şekilde bir kenara koyamayız!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gölcük Tersane Komutanlığında Hızırreis Denizaltısı Havuza Çekme ve Selmanreis Denizaltısı İlk Kaynak Töreni'ne konuştu. İsveç ve Finlandiya'ya NATO vetosu veren Erdoğan, "İsveç'in bize uyguladığı yaptırımların açıklanabilir yanı yoktur, bunu bir kenara koyamayız. " dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gölcük Tersane Komutanlığında Hızırreis Denizaltısı Havuza Çekme ve Selmanreis Denizaltısı İlk Kaynak Töreni'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"MİLDEN'İN İNŞASINA 2025'TE BAŞLIYORUZ"

Yeni tip denizaltılarımız teknik özellikleriyle göz doldurmaktadır. Milli Denizaltımız (MİLDEN) ile ilgili hazırlıklarımız son sürat devam ediyor. MİLDEN'in inşasına 2025 senesinde Gölcük Tersanesi'nde başlıyoruz.

6 DENİZALTI DAHA DONANMAYA KAZANDIRILACAK

Bu seneden itibaren her yıl bir denizaltımızı hizmete alarak 2027 yılına kadar 6 tane denizaltımızı donanmamıza kazandıracağız. Bu başarıları önemsiyor ancak yeterli görmüyoruz. Denizlerdeki gücümüze güç katacak denizaltılarımızın üretiminde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Savunma ürünlerinden tasarımlarına her safhasına kadar yerlilik oranlarımızı en üst seviyeye taşımayı hedefliyoruz.

"MÜTTEFİK BİLDİĞİMİZ ÜLKENİN AYAK OYUNLARINA RAĞMEN TERÖRE KARŞI BAŞARILI OLDUK"

Bizler eskilerin tabiriyle feleğinden geçmiş bir milletimiz. Tarihimizin hiçbir döneminde bedel ödemeden bir imkana sahip olmadık, çok zorlu mücadeleler yürüttük. DEAŞ'ın sınır illerimizi hedef alan roket saldırılarıyla boğuştuğumuz günlerde hava savunma sistemimiz sökülüp götürüldü. Bize parasıyla verilmeyen silahlar DEAŞ'la mücadele gerekçesiyle eli kanlı terör örgütlerine tırlarla aktarıldı. Türkiye, terör koridoru marifetiyle kuşatılmak istendi. Dost bildiğimiz ülkelerin ihanetlerine, müttefik bildiğimiz ülkelerin ayak oyunlarına rağmen teröre karşı başarılı olduk. Türkiye ne savunma ihtiyaçlarının giderilmesinde ne de 40 yıllık teröörle mücadelesinde müttefiklerinden beklediği desteği görmemiştir.

"SOMUT ADIMLAR ATILMALI"

İsveç'in bize karşı yaptırım uygulamasını bir kenara koyamayız, bunun makul bir izahı da yoktur. NATO'da oynadığımız rol apaçık ortadayken, hala müttefiklerimizle yaptırımların kaldırılmasını konuşuyoruz. Beklentilerimiz karşılanmalı, somut adımlar atılmalı.

"ÇOK SAYIDA DENİZ ARACIMIZI MODERNİZE EDİYORUZ"

Milli savaş gemilerimiz, amfibi gemilerimiz, denizaltı kurtarma ana gemimiz, lojistik destek gemimiz, SAT botlarımız, karakol botlarımız gibi stratejik projelerimizi başarıyla uyguladık. Envanterimizde bulunan çok sayıda deniz aracımızı modernize ediyoruz. Savunma Sanayi Başkanlığımızın, ordumuzun ve özellikle KOBİ'lerimizin desteğiyle hayata geçiyor.

Erdoğan'dan NATO vetosu: İsveç'in bize uyguladığı yaptırımları hiçbir şekilde bir kenara koyamayız! ile ilgili etiketler Erdoğan Cumhurbaşkanı
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.