Erdoğan'dan Meclis'te tüm partilere çağrı: Anayasa tekliflerini kamuoyuyla paylaşmalılar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de yeni yasama dönemi açılışında konuştu. Konuşmasında önemli mesajlar veren Erdoğan, yeni anayasaya ilişkin, "Partiler yeni anayasa tekliflerini kamuoyuyla paylaşmalı" dedi. 'Kürt sorunu' tartışmalarına da değinen Erdoğan, "Adına 'Kürt sorunu' denen meseleyi, hak ve özgürlüklerden, kalkınmaya kadar tüm boyutlarıyla çözdük Bu konuyu hala istismar edenlerin maskesini düşüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi, 76 günlük aranın ardından yeni yasama yılı mesaisine başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'nin yeni yasama yılının açılış oturumunda milletvekillerine hitap etti.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Yasama yılının ülkemize milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu vesileyle bugün hayatını kaybeden, ağabeyim, kıymetli dost Oğuzhan Asiltürk'e Allah'tan rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyorum. Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere istikbal davasını üstlenmiş herkese şükranlarımı sunuyorum. Aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle yad ediyorum. Büyük ve güçlü Türkiye'nin inşası hedefine birlikte ulaşacağımıza inanıyorum. Milletimiz şunu artık çok iyi biliyor; TBMM'nin ışıkları açık ise, milletvekilleri çalışıyor ise Allah'ın izni ile bu milletin sırtı yere gelmez. Meclisimizin 2023 hedefleri için üzerine düşen sorumlulukları layıkıyla yerine getireceğinden şüphe duymuyorum.

"YENİ ANAYASA 2023 İÇİN EN GÜZEL HEDİYE OLACAKTIR"

Yeni anayasanın başarı ile hayata geçirileceğini umut ediyorum. Partiler anayasa tekliflerini kamuoyu ile paylaşmalı. Yeni anayasa milletimize verebileceğimiz en güzel 2023 hediyesi olacaktır. Anayasa teklifimize destek ve katkı verecek herkese şimdiden teşekkür ediyorum.

Azerbaycan toprakları ve Karabağ yeniden özgürlüğüne kavuştu. Biz de Bakü ve Şuşa'da Azerbaycanlı kardeşlerimizin sevinçlerine ortak olduk. İnşallah önümüzdeki haftalarda Azerbaycanlı kardeşlerimizle tekrar bir araya geleceğiz. İşgal altındaki topraklarını kurtarma mücadelesi veren bir ülkeye ve destek veren Türkiye'ye yönelik buram buram kin kokan tutumları asla unutmayacağız. Biz kardeşliğin, dostluğun, yoldaşlığın, işbirliğinin kadrini kıymetini bilen bir ülkeyiz. Karabağ savaşı ve sonrasında yaşananlar bizim için bir turnusol kağıdı olmuştur.

KIBRIS SORUNU VE SURİYE

Akdeniz'deki hak ve menfaatlerimizi korurken Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin iki devletli çözüm yolunda attığı adımlara destek olduk. Kapalı Maraş'ın açılması başta olmak üzere pek çok konuda adım attık, atmaya da devam edeceğiz.

New York'ta açılışını yaptığımız Türkevi tüm dost ve kardeşlerimize de hizmet verecektir. Türkiye'nin bölgeye olan bağını koparmaya çalışmak kimsenin haddi de, hakkı da değildir. Suriye krizi karşısında uluslararası toplumun ne kadar aciz olduğunu hep birlikte gördük.

Akdeniz'in karanlık sularında her yıl kaç kişinin hayatını kaybettiğinin istatistiği dahi tutulmuyor. Hiç kimsenin mutlak bir güvenlik ve refah fanusu içinde yaşamadığı, herkesin bu dünyanın bir parçası olduğu zamanla daha iyi anlaşılacaktır.

"ŞİŞİRİLEN DEAŞ BALONUNU TÜRKİYE PATLATTI"

DEAŞ bahanesi ile bölgenin altını üstüne getirenlerin hiçbiri de bu örgüt ile fiilen mücadele etmemiştir. Sadece Türkiye DEAŞ denen karanlık örgüt ile sahada karşı karşıya gelmiş, şişirilen balonu patlatmıştır.

'KÜRT SORUNU' MESAJI

Hiçbirimiz için başka bir Türkiye yok. Hiçbirimiz için başka vatan yok. Hiçbirimiz için başka gelecek yok. Parçalanarak güçlenemeyiz. Husumeti körükleyerek kardeşliği kökleştiremeyiz.

Adına 'kürt sorunu' denilen meseleyi, hak ve özgürlüklerden kalkınmaya kadar tüm boyutlarıyla çözdük. Bunu hala istismar konusu yapmak isteyenlerin maskelerini de aynı şekilde düşüreceğiz.

MERKEZ BANKASI REZERVİ

Ekonominin sorumluluğu bize ait. Satın alma paritesine göre dünyada 11. sıraya yükselmiş; yatırımda, üretimde, ihracatta, istihdamda büyümede rekorlar kırmış bir Türkiye görüyoruz. Artılar-eksiler analizi yaptığımızda, artılarımızın kıyas edilemeyecek kadar fazla olduğunun kabul edilmesini de hak teslimi babından bekliyoruz. Birilerinin sürekli nerede diye sordukları Merkez Bankası rezervimiz de 122 milyar dolar seviyesine ulaştı. Türkiye ekonomisinin ayakta kalması için tüm kesimlere yönelik önlemleri devreye aldık.

Arz talep dengesinin bozulduğu, enflasyon tehdidinin küresel çapta arttığı belirsizliklerin çoğaldığı bir dönemdeyiz. IMG, dünya bankası ciddi bir yönetim krizi içinde.

Türkiye bu zorlu dönemde güçlü kalmayı başaran hatta gücünü arıtran az sayıdaki ülkelerden biridir.

Sağlık alanında vatandaşlarımı için gereken her hizmet gecikmeden ve herhangi bir aksamaya meydan verilmeden sunulmuştur.

Türkiye ekonomisinin ayakta kalması, üretimin kesintisiz sürmesi, istihdamın korunması için tüm kesimlere destek verdik. Bundan sonra da ihtiyaç halinde her kesimin yanında yer almaya, gereken destekleri sağlamaya devam edeceğiz.

BÜYÜME TAHMİNİ: YÜZDE 9 OLARAK ÖNGÖRÜYORUZ

2021 yılını inşallah yüzde 9'luk bir büyüme ile kapatmayı öngörüyoruz. Türkiye OECD ülkeleri arasında, salgın öncesi döneme göre istihdamını artıran sayılı devletlerden biridir.

2021 yılı için belirlediğimiz 211 milyar dolarlık ihracat hedefimizin çok üzerine çıkacağımız anlaşılıyor. İhracatımızın, ithalatamızı karşılama oranı da oldukça iyi bir noktaya geldi.

Organize sanayi bölgelerinin sayısı geçtiğimiz yıl tamamlanan 14 yerle birlikte 325'e çıktı.

ENFLASYON VE FAHİŞ FİYAT MESAJI

Enflasyon sorununu gözardı etmiyoruz. Türkiye enflasyon ile ilk defa karşılaşan bir ülke değil. Makroekonomik ve yapısal düzenlemelerle enflasyonu tek haneli rakamlara düşürmekte kararlıyız.

Gıda tarafında gerek kuraklık, gerek girdi maliyetlerin etkisini azaltacak tedbirler alıyoruz. Bunlardan biri de fahiş fiyatlara karşı erken uyarı sistemidir. Rekabeti bozan, piyasadaki hakim durumunu kötüye kullanan, fiyatları keyfiyetlerine göre belirleyenlerin üzerine de kararlılıkla gideceğiz.

Erdoğan'dan Meclis'te tüm partilere çağrı: Anayasa tekliflerini kamuoyuyla paylaşmalılar ile ilgili etiketler TBMM Cumhurbaşkanı Erdoğan Meclis Merkez Bankası DEAŞ yeni yasama yılı kürt sorunu
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.