Erdoğan'dan Macron'a ecdat portreli mesaj

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam saatlerinde Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüştü. Video konferans yöntemiyle gerçekleşen görüşme sırasında salonda bulunan portreler ise dikkat çekti.

Türkiye ile Fransa arasında yaşanan gerilimlerin ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Emmanuel Macron bir görüşme gerçekleştirdi.

Fransa'nın koronavirüsle mücadelesini yakından takip ettiklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, hayatını kaybedenler için taziye dileklerini sundu.

Türkiye-Fransa ilişkilerinde liderler arasında tesis edilen diyaloğun her zaman büyük rolü olduğunu ifade eden Erdoğan, bu sene Ankara Anlaşması'nın 100'üncü yılı olduğuna değindi.

Erdoğan'dan Macron'a ecdat portreli mesaj

Fransa Kralı Birinci Fransuva ve Kanuni Sultan Süleyman tarafından mektup teatisiyle temelleri atılan bu dostluk ilişkisinin pek çok badireden başarıyla geçtiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-Fransa iş birliğinin çok ciddi bir potansiyeli olduğuna inandığını dile getirdi.

Erdoğan'dan Macron'a ecdat portreli mesaj - Resim : 2

Uzun bir aranın ardından gerçekleşen bu görüşmenin ardından olumlu mesajlar verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın toplantıyı yaptığı salonda Osmanlı Padişahlarının ve Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğraflarının olması ise Fransa’ya diplomatik mesaj olarak değerlendirildi.

Erdoğan'dan Macron'a ecdat portreli mesaj ile ilgili etiketler Fransa Emmanuel Macron Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tablo
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.