Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kırgızistan'a FETÖ uyarısı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kırgızistan'da yüksek düzeyli iş birliği toplantısı öncesinde konuştu. Erdoğan konuşmasında, "FETÖ'nün Kırgızistan'da mevcudiyetini sürdürüyor olması gelecekle ilgili 15 Temmuz ile ilgili sıkıntıyı biz Kırgızistan yaşamasın istiyoruz. FETÖ konusunu iki ülke arasında gündemden çıkararak olumlu gündeme odaklanmak iki ülke yararına faydalı olacaktır. Kırgızistan'a eğitim kültür kalkınma desteğini sürdüreceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, FETÖ’nun en fazla yaygın olduğu ülkelerden olan Kırgızistan’da 15 Temmuz hatırlatması yaparak, “FETÖ’nun Kırgızistan’da hala mevcudiyetini sürdürüyor olması gelecekle ilgili bizim 15 Temmuz’da yaşadığımız sıkıntıyı biz Kırgızistan yaşamasın istiyoruz. FETÖ konusu gündemimizd en çıkararak olumlu gündeme yoğunlaşmamız iki tarafın da yararına da olacaktır. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da Kırgızistan’a ekonomi eğitim, kültür, kalkınma yardımları gibi konularda her türlü desteğimizi sürdüreceğiz. Önümüzdeki dönemde hep birlikte daha çok çalışmamızın gereğine inanıyorum” dedi.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Ceenbekov da Maarif Vakfı ile işbirliğine hazır olduklarını söyledi. İki lke arasında Maarif Vakfı’nın faaliyetlerine başlamasına karın anlaşma da imzalandı.

Erdoğan, Türk Konseyi ve 3. Dünya Göçebe Oyunları için geldiği Kırgızistan’da ilk olarak Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov ile baş başa ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştirdi. Erdoğan ve Ceenbekov Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi (YDSK) toplantısını da gerçekleştirdi.

'ELİMİZDEN GELENİ YAPMAYA HAZIRIZ'

Erdoğan, YDSK toplantısı öncesinde yaptığı konuşmada, Türkiye ile Kırgızistan’ın iki kardeş ülke olduğunu ifade ederek, “Türkiye bağımsızlığından bu yana Kırgızistan’ın yanında yer almış ve kalkınmasına destek olmuştur. İlişkilerimizi stratejik ortaklık seviyesine yükselttik. 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından hiç arzu etmediğimiz halde işbirliğimizde kısmi bir duraklama yaşandı. Biz ilişkilerimizin olması gereken düzeye çıkartılması için elimizden geleni yapmaya hazırız” dedi.

15 TEMMUZ HATIRLATMASI

Erdoğan görüşmelerde FETÖ konusunun da ele alındığını vurgulayarak, “FETÖ konusu başta olmak üzere ikili ilişkilerimizin geldiği noktayı Ceenbekov kardeşimle samimi şekilde ele aldık. FETÖ’nun Kırgızistan’da hala mevcudiyetini sürdürüyor olması gelecekle ilgili bizim 15 Temmuz’da yaşadığımız sıkıntıyı biz Kırgızistan yaşamasın istiyoruz. FETÖ konusu gündemimizden çıkararak olumlu gündeme yoğunlaşmamız iki tarafın da yararına da olacaktır. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da Kırgızistan’a ekonomi eğitim, kültür, kalkınma yardımları gibi konularda her türlü desteğimizi sürdüreceğiz. Önümüzdeki dönemde hep birlikte daha çok çalışmamızın gereğine inanıyorum” diye konuştu.

'BERABER ÇALIŞMAYA HAZIRIZ'

Kırgız Cumhurbaşkanı Ceenbekov da Erdoğan’ın seçim zaferini kutlayarak, “Ciddi reformlar için Türk halkı sizi destekliyor ve güveniyor. İkili işbirliğimiz hep gelişmektedir. Ulusal çıkarlarımız için ilişkilerin gelişmesi çok faydalıdır. Ekonominin gelişmesi için önemli işler yaptık. YDSK toplantısının verimli olacağına inanıyorum. Siyasi gelişmelerimize göre ekonomik ilişkileri geride görüyoruz ekonomi ticaret ve yatırım konularını geliştirmemiz gerekiyor. 1 milyar dolar hedefine en kısa sürede çıkaracağımızı hedef olarak belirledik. Türk yatırımlarının önemli olduğunu düşünüyorum. Bizim yollarımız kara yollarının ve enerji sektörlerinin geliştirilmesinde işbirliğimize inanıyorum. Her türlü işlerin geliştirilmesinde işbirliği çok önemli. Askeri teknik konusunda da çok işler yapılabilir. Pozitif şekilde işbirliği olsun istiyoruz” dedi.

Ceenbekov, “Maarif Vakfı ile işbirliği yapacağız üzerinde beraber çalışmaya hazırız” diye konuştu.

GÖÇEBE OYUNLARI TÜRKİYE'DE

Bişkek’te Kültür merkezi açılmasının iki ülke halklarımızın arasındaki ortak değerleri daha da güçlendireceğini söyleyen Ceenbekov, “4. Dünya Göçebe Oyunları’nın Türkiye’de olacağından dolayı da Türkiye’yi kutluyorum” açıklamasında da bulundu.

KRİTİK MAARİF VAKFI ANLAŞMASI

Toplantının ardından iki ülke arasında 12 işbirliği anlaşması imzalandı. Buna göre, "TİKA ile Kırgız Alıkul Osmonov Milli Kütüphanesi arasında Türkiye Kırgızistan Cengiz Aytmatov Kültür Merkezi Kurulması”, “Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Kırgız Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Kalkınma Bakanlığı Arasında İşbirliği”, “Bişkek-Kırgız Türk Dostluk Devlet Hastanesi Açılması”, “14 Eylül 1994 Tarihinde İmzalanan Hava Ulaştırma Anlaşmasının Tadiline ilişkin Protokol” gibi birçok anlaşma imzalandı. İki ülke arasında Türkiye Maarif Vakfı ile Kırgız Cumhuriyeti Eğitim ve Bilim Bakanlığı Arasında işbirliği anlaşması da imzalandı. Böylece FETÖ’ye karşı kurulan Maarif Vakfı bu ülkede çalışmalarına başlayabilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov ile Türkiye-Kırgızistan 4. Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi (YDSK) toplantısına katıldı. Toplantıda, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da yer aldı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kırgızistan'a FETÖ uyarısı! ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Erdoğan Kırgızistan
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.