Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na sert sözler: Utanmadan soruyor paralar nerede diye

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Gündeme dair açıklamalarda bulunan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun deprem eleştirilerine ilişkin olarak, ''Utanmadan soruyor, 'paraları nereye harcadınız?' diye. Paralar yerine gittiği gibi, milli bütçeden harcamalar yaptık.'' ifadelerini kullandı.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarıdan öne çıkanlar;

Cezayir'in ardından 15 Temmuz'da ülkemize ilk ve en güçlü desteği sağlayan Gambiya'ya geçtik. Son yıllarda firmalarımızın Senagal'de firmalarımızın hayata geçirdiği projelerle ilişkilerimiz daha da güçlendi.

"41 VATANDAŞIMIZIN TEDAVİSİ SÜRÜYOR"

Depremin ardından hastanelere başvuran vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. Halen hastanede olan 41 kardeşimize acil şifalar diliyorum.

BAKANLARIMIZ İLK ANDAN İTİBAREN BÖLGEDE

Deprem haberinin alınmasıyla birlikte 3 bakan arkadaşımı anında hemen Elazığ'a gönderdik. Sağ olsunlar kendileri anında oraya ulaşarak o günden bu güne orada bu çalışmalara hep birlikte nezaret ettiler. Ve terk etmediler. Dün İçişleri Bakanım MGK için Ankara'ya geldi ve tekrar Elazığ'a döndü. Aynı şekilde Sağlık Bakanım bu salgınla malum ilgili olarak dün akşam geç vakitte geldi ve buradaki çalışmalara bizzat katıldı. Çevre Şehircilik ve İçişleri Bakanlarımız ve il mliletvekillerimiz orada. Ve yerel yönetimlerden sorumlu arkadaşlarımız sağ olsunlar oradalar.

Devletimiz tüm kurum ve görevlileriyle insanlarımızın yardımına koşmuştur. 7 bini 171 personel ve 661 araç deprem bölgesinde görevlendirilmiştir. Şu ana kadar deprem bölgesinde AFAD tarafından 25 bine yakın çadır 30 bin yatak ve 50 bin battaniye ulaştırılmıştır. Kızılay tarafından da da yine bu şekilde.

TÜRKİYE TARİHİNİN EN HIZLI MÜDAHALESİNİ BU DEPREMDE YÜRÜTMÜŞTÜR

Şahsım da Elazığ ve Malatya'da halkımızla iç içe olduk. Halleştik. Dertleştik ve uzun yolculuğumuza da başladık. Şunu açık net söylemem lazım Türkiye tarihinin en hızlı ve etkili afete müdahale faaliyetini bu depremde yürütmüştür. Şu an çıkıp CHP'nin tarih cahili başkanı acaba Düzce, Kocaeli, Sakarya, Bolu depremlerinde ne olmuş ne bitmiş bilmez. Cezaevinden yeni çıkmıştım. Bu deprem olunca ilk işim oralara gitmek oldu. Ve 9-10 gün deprem bölgelerinde halkla bir araya geldim. Çünkü biz dertliydik. Ve bunlardan uzak kalamazdık. Çalıştık. İktidar olduk. Yarım kalmış olan o bölgelerdeki çalışmaları biz tamamladık. Bundan da haberi yoktur.

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na sert sözler: Utanmadan soruyor paralar nerede diye

UTANMADAN SORUYOR

Utanmadan deprem paraları nereye gitti diye soruyor. Van depreminde 20 katrilyona yakın para harcadık. Deprem için toplanan paralar yerine gittiği gibi biz milli bütçeden buralara çok ciddi harcamalar yaparak oraları ayağa kaldırdık.

Bay Kemal sen neredesin ya? Sen kiminle cirit attığının farkında değilsin. Kardeşlerim onlar ne yaparsa yapsın. Biz vazifemizi yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz. Kalkmış CHP'li belediyeleri gitmiş de oralardaki sorunlar öyle hallolmuş. Ya belediyelerin gittiyse Allah razı olsun. Benim milletim bunu zaten yapıyor. Bakanlarım başta olmak üzere bu süreçte emeği geçen herkese şahsım ve milletim adına ben teşekkür ediyorum.

Arama kurtarma çalışmaları depremden sonraki 67. saatte tamamlandı. Bu çok hakikaten seri ve hızlı bir rakamdır. Kullanılamayacak olan binalar da en kısa sürede yıkılacak. Hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeden bu büyük afetin yaralarını inşallah en kısa sürede saracağız. Yardımlar da depremin yaraların sarılması için kullanılacak. Sürsürü başta olmak üzere bölgede kapsamlı bir kentsel dönüşüm çalışmasını başlatıyoruz.

İlk etapta Elazığ ve Malatya'da 6400 yeni konutu süratle yaparak vatandaşlarımıza teslim edeceğiz.

KÖYLERDE TEK KATLI BİNALAR, MERKEZDE 3 KATLI BİNALAR OLACAK

İlk etapta Elazığ ve Malatya'da 6400 yeni konutu süratle yaparak vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Hiç beklemeden kırsal bölgelerde tek katlı binalar yapacağız. Yanında ahırları da olacak. Zemin etütleri yapılıyor. Merkezdeki evler zemin +3 kat şeklinde olacak.

KUDÜS KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR! BU GASP GİRİŞİMİNİ ASLA TANIMIYORUZ

Bu planla işgal edilen Filistin'in ilhakı amaçlanıyor! Bu Filistin ve Kudüs'ü gasp etmektir. Asla tanımıyor ve kabul etmiyoruz. İşte bunun için Kudüs kırmızı çizgimizdir diyoruz.

Şimdi başta Suudi Arabistan. Sesin çıkmıyor... Ne zaman sesiniz çıkacak? Bahreyn, Umman... Bir de oraya katılıp alkış tutuyorsunuz. Acaba o alkış tutan eller bu haince atılan adımın hesabını nasıl verecekler?

Filistinli kardeşlerimizi böyle rezil bir planı kabule zorlamanın da izahı yoktur. Mazlum Filistin halkına ve Kudüs-ü Şerif'e yaptıkları tacize sessiz kalan herkes ortaya çıkacak vahim sonuca ortaktır. İşgalci İsrail'e burayı bırakmak kuzuyu kurda teslim etmekten farksızdır.

Bu açıklamayı yapıyor Trump. Yanında kim var? Seçim kaybetmiş Netanyahu var.

Türk gazetecileri toplantıya almadılar. Hani basın özgürlüğü diyordunuz? Aynı şeyi biz yapsak ne derdiniz?

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na sert sözler: Utanmadan soruyor paralar nerede diye - Resim : 2

ABBAS VE HENİYYE İLE GÖRÜŞECEĞİM

Birazdan Mahmud Abbas ve İsmail Heniyye ile görüşmelerim olacak.

HRİSTİYAN DÜNYASININ DA KUDÜS KONUSUNDA SES VERMESİ LAZIM

Hristiyanların da burada dik durması lazım. Atmanız gereken adımlar var.

ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM

Haydut ve terör devleti bizim gözümüzde muteber olamaz. Kimsenin gözünde olmamalı. Tarih boyunca kimsenin zulüm ile abad olduğu görülmemiştir. Onun için biz diyoruz ki zalimler için yaşasın cehennem.

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na sert sözler: Utanmadan soruyor paralar nerede diye ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı Elazığ Donald Trump Cumhurbaşkanı Erdoğan Filistin deprem Netanyahu Trump
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.