Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 1 milyon TL'lik dava

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisinden 'sözde Cumhurbaşkanı' şeklinde bahseden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na 1 milyon TL'lik tazminat davası açtı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ile ilgili 'sözde Cumhurbaşkanı' şekline söz etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, o sözlere kayıtsız kalmadı ve 1 milyon liralık manevi tazminat davası açtı.

ERDOĞAN'IN AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatlarından Hüseyin Aydın, bir açıklama yaparak açılan davayı duyurdu.

''Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan haksız ve mesnetsiz iddia ve ithamları nedeniyle Sayın Cumhurbaşkanımızın onur, şeref ve saygınlığının ihlal edildiği ve kişilik haklarının ağır bir şekilde zedelendiği gerekçeleriyle Kemal Kılıçdaroğlu aleyhine Ankara Asliye Hukuk Mahkemesinde 1 milyon TL'lik manevi tazminat davası açılmıştır." denilen açıklama şöyle sürdürüldü:

"Ayrıca söz konusu ifadelerin TCK 299. Maddesinde düzenlenen Cumhurbaşkanına hakaret suçu unsurlarını ihtiva etmesi ve yasama sorumsuzluğu kapsamında bulunmaması nedeniyle Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Cumhurbaşkanına hakaret suçundan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur."

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 1 milyon TL'lik dava ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu dava
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.