"Uyuyan hücrelere karşı uyanık olmalıyız"

104 emekli amiralin yayınladığı bildiri sonrası yapılan AK Parti MYK toplantısına başkanlık eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararlılık mesajı verdiği öğrenildi. Erdoğan'ın toplantıda "Uyuyan hücrelere karşı uyanık olmak durumundayız” dedi.

104 emekli amiralin yayınladığı gece yarısı muhtırasının yankıları sürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı ilk açıklamada söz konusu bildirinin art niyetli olduğunu belirterek, "Tartışmanın sebebi kesinlikle ifade özgürlüğü meselesi değildir. Buradaki isimlerin bir kısmı aynı görüşleri çeşitli medya mecralarında ve siyasi zeminlerde uzun süredir dile getirmektedir" ifadelerini kullanmıştı.

ERDOĞAN'DAN KARARLILIK MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de yapılan değerlendirme toplantısının ardından AK Parti MYK toplantısına başkanlık etmişti. Erdoğan'ın burada yaptığı değerlendirmede kararlılık mesajı verdiği öğrenildi.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında Erdoğan'ın MYK toplantısında "Uyuyan hücre" uyarısı yaparak "Darbeci zihniyete karşı hükümet, siyaset ve toplum olarak bir bütün halinde mücadele etmeliyiz" değini yazdı.

Selvi'nin yazısından ilgili bölüm şöyle:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli amirallerin bildirisi üzerine kapsamlı bir açıklama yaptıktan sonra, AK Parti’nin en yetkili karar organı olan MYK bildiriyi görüşmek üzere toplanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan orada, basın toplantısında açıkladığı metin doğrultusunda bir değerlendirme konuşması yapıyor. Ama oradan ayrı olarak kararlılık vurgusunda bulunuyor. Darbe imasında bulunan zihniyetle sonuna kadar mücadele etmekte kararlı olduğunu ifade ediyor. “Darbeci zihniyete karşı hükümet, siyaset ve toplum olarak bir bütün halinde mücadele etmeliyiz. Uyuyan hücrelere karşı uyanık olmak durumundayız” diyor."

SARIKLI AMİRAL İHRAÇ YOLUNDA

Öte yandan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, sarıklı amiralin ordudan ihraç edilebileceğine dikkat çekti. Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi'nin sorularını yanıtlayan Akar, "Ama benim edindiğim izlenim, sarıklı amiral TSK’yı rahatsız etmiş. TSK’dan ihraç edileceği intibaı edindim" ifadelerini kullandı.

Selvi, köşe yazısında konuyla ilgili şunları yazdı:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan da sarıklı amiral işine tepki göstermişti. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a sarıklı amiral hakkındaki soruşturmayı sorduk. Sözleşmeli statüsünde olduğunu ifade etti. İdari soruşturmanın sürdüğünün altını çizdi. Savunması istenmiş. Bu savunma general ve amirallerle ilgili soruşturmayı yürüten birim tarafından değerlendirilecek. Yani hukuki prosedür sürüyor. Ama benim edindiğim izlenim, sarıklı amiral TSK’yı rahatsız etmiş. TSK’dan ihraç edileceği intibaı edindim. İş sadece hukuki prosedürün tamamlanmasına kalmış."

"Uyuyan hücrelere karşı uyanık olmalıyız" ile ilgili etiketler Erdoğan emekli amiral bildiri muhtıra uyuyan hücre
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.