Erdoğan'dan Kaftancıoğlu'na bir dava daha

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun kendisine yönelik kullandığı ‘Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden zat’ ifadesine kayıtsız kalmadı. Erdoğan, Kaftancıoğlu'na 500 bin TL’lik manevi tazminat davası açtı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisi ile ilgili yaptığı bir açıklamada “Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden zat hakkında ‘Hakaret, Adil Yargıyı Etkileme Yargı Görevini Yapanı Etkilemeye Teşebbüs’ suçlarını işlemesi nedeniyle suç duyurusunda bulunacağım” diyen Canan Kaftancıoğlu ile ilgili harekete geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurarak Kaftancıoğlu’ndan şikayetçi oldu.

Sözcü'de yer alan habere göre Dilekçede, “Yaşadığımız ülkenin yüzde 50 oranından fazla oy alarak seçilmiş bir Cumhurbaşkanını yok saymak ve işgalci olarak tanımlamak, milletin iradesini yok saymaktır” ifadelerine yer verildi.

500 BİN TL MANEVİ TAZMİNAT TALEBİ

Dilekçede, söz konusu ifadenin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Kişilik haklarını zedelediği’ belirtilerek davanın kabulü ve 500 bin TL manevi tazminatın haksız fiil tarihi olan 16 Ocak 2021 tarihinden işleyecek yasal faiz ile tazmin edilmesi talep edildi.

 

Erdoğan'dan Kaftancıoğlu'na bir dava daha ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Canan Kaftancıoğlu dava
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.