Erdoğan'dan heyecanlandıran açıklama: Çifte bayram yaşayacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC ziyareti öncesi açıklamalarda bulundu. Erdoğan, tarihi Kıbrıs ziyaretine ilişkin "Biraz sonra Kuzey Kıbrıs Parlamentosunda yapacağım konuşmada inşallah müjdeyi orada açıklayacağım. Adadaki kardeşlerimizle birlikte çifte bayram yaşayacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC ziyareti öncesi önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan, "20 Temmuz törenlerine katılmak üzere az sonra Lefkoşa'ya hareket edeceğiz. Adadaki kardeşlerimizle birlikte çifte bayram yaşayacağız." dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

"Cumhurbaşkanı sayın Tatar ile bir araya geleceğiz. Farklı alanlardaki birlikte yürüttüğümüz projelerin açılışlarını gerçekleştirecek, yeni projelerin adımlarını atacağız. Kıbrıs Türkü adada yarım asırdan fazla bir süredir eşitlik ve adalet mücadelesi veriyor. Bu uğurda birlikte nice bedeller ödedik, nice badireler atlattık. Cumhurbaşkanı sayın Tatar tarafından bu doğrultuda Cenevre'de sunulan çözüm önerileri tarihi bir fırsattır.

EŞİT VE EGEMEN DEVLET ÇÖZÜMÜ

Böylece Kıbrıs Türk tarafı dünyaya kimin çözümden yana olduğunu göstermiştir. Çözümden yana olanlara çağrımı yineliyorum. Çözüme ancak adadaki gerçekler göz önünde bulundurularak ulaşılabilir. Eğer çözüm olacaksa yeni müzakere süreci olacaksa iki egemen ve eşit devlet arasında yapılacak müzakerelerle olabilecektir.

Türkiye ve Türk halkının her bir ferdi de dün olduğu gibi bugün de yarın da Kıbrıs Türklerinin yanında olmaya devam edecektir.

BEKLENEN MÜJDE

Biraz sonra Kuzey Kıbrıs Parlamentosunda yapacağım konuşmada inşaAllah bu müjdeyi oraya açıklayacağım. Burada açıklarsam Kıbrıs Parlamentosundaki konuşmam boşa geçer.

ANINDA GEREĞİNİ YAPARIZ

Yunanistan'ın gerilimi arttıracak açıklamalar: Savunma Bakanım öyle bir haber çıktı ama gerçekle alakası yok diyor. Öyle bir yanlışın içine girmeleri onları zora sokar. Gereği neyse anında gereğini yaparız. Cenevre'deki toplantılarda Ersin Bey'in de dediği gibi eşit, egemen iki devletli çözümden bahsediyoruz. 40-50 senemizi onların söyledikleri ile geçirdik, netice alamadık. O devir bitti, kapandı. Azınlık felsefesini de kabul etmiyoruz. Öyle bir şey yok.

TALİBAN'IN "İSTEMİYORUZ" DEDİĞİ İDDİASI

Taliban'ın açıklamalarında "Türkiye'yi istemiyoruz" gibi bir ifade yok. Kendilerine göre bazı açıklamalar yapıyorlar. Ve bize yönelik bazı yaklaşımları var. Bu adımları atarken bizim Türkiye yönetimi olarak bazı planlarımız var. Bu planlarımızın gereğini yerine getiriyoruz. Gerek dışişleri nezdinde gerek şahsım olarak bu adımları atıp ne gibi görüşmeler yapacağız bunlarla nereye ulaşacağız. Bunun gayreti içerisindeyiz.

Burada Taliban'ın adeta bir işgal hareketini devam ettirmesi doğru bir yaklaşım değildir. Biz buradan Taliban'a sesleniyoruz. Kardeşlerinin topraklarını işgal etmeyi bırakması lazım. Bir an önce böylece Afganistan'da barışın egemen olduğunu göstermemiz lazım.

BAŞÖRTÜSÜ KISITLAMASI GİRİŞİMLERİ

Adalet Divanı ile ilgili bu atılan adım, söylenen sözler bu konuda parti sözcümüzün açık, net, güzel bir açıklaması var. Adalet Divanı'nın ismini değiştirmesi lazım. Adalet Divanı ile uzaktan yakından alakası yok. Önce inanç özgürlüğü nedir bunları öğrenmesi lazım. Acaba kipayı takanlar için bu tür bir şeyler söyleyebilirler mi? Önce gitsinler kipa ile ilgili kararlarını da gözden geçirsinler.

MASKE MESAFE TEMİZLİK KURALI DEVAM ETMELİ

Maske mesafe ve temizlik kuralı devam etmeli. Toplu bulunduğumuz ortamlarda mesafeye, bu temizlik kuralına dikkat etmemiz gerekiyor. Aşı konusu zaten açık. Olmayanlar mutlaka yaptırmalı. Kendi aşımızı da üretmek suretiyle ihtiyaç sorunumuz olmayacak şekilde çözmüş olacağız. Sağdan soldan yapılan olumsuz propagandalara kulak asmadan aşımızı yaptıralım. Bayramınızı da şimdiden tebrik ediyorum.

Erdoğan'dan heyecanlandıran açıklama: Çifte bayram yaşayacağız ile ilgili etiketler KKTC Cumhurbaşkanı Erdoğan Erdoğan kıbrıs ziyareti müjde
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.