Erdoğan'dan Gülistan Doku'nun ailesiyle bir saatlik görüşme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tunceli'de geçen yıl 5 Ocak'ta kaybolan ve halen haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku'nun anne ve babası ile görüştü. Yaklaşık bir saat süren görüşmede ailenin sorunlarını dinleyen Erdoğan, Gülistan'ın bulunması için ne gerekiyorsa yapılacağını söyledi.

Tunceli'de kaldığı yurttan 5 Ocak 2020 tarihinde ayrılan ve bir daha haber alınamayan üniversite ikinci sınıf öğrencisi Gülistan Doku'nun ailesi hala çocuklarını bekliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da acılı aile ile bir görüşme gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Elazığ programı kapsamında gerçekleşen görüşmenin detaylarını anne Bedriye ve baba Halit Doku anlattı.

AİLE HALA UMUTLA BEKLİYOR

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde yaşayan aile, gelecek bir haberi umutla beklediğini söyledi.

Kızının fotoğraflarına bakarken gözyaşlarına hakim olamayan anne, odasındaki eşyalara ve kitaplara da dokunamadığını belirtti.

Erdoğan'dan Gülistan Doku'nun ailesiyle bir saatlik görüşme

'BAŞIMI YASTIĞA KOYDUĞUMDA, RUHUM TUNCELİ DAĞLARINDA GEZİYOR'

Gece başını yastığa koyduğu anda ruhunun Tunceli dağlarında kızını aradığını söyleyen Bedriye Doku, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir saate yakın konuştuklarını sözlerine ekledi.

Köprüde çekilen ve Gülistan'a ait olduğu düşünülen fotoğrafı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gösterdiğini belirten Bedriye Doku, "Fotoğraf için 'Bu kız Gülistan değil, hiç benzemiyor' dedi. Sayın Cumhurbaşkanımız bu ülkenin Cumhurbaşkanıdır. O benim kızımı bulamazsa kim bulabilir? İnşallah bizim dualarımız kabul olur, kızımızı bir yerde bulurlar. Ölü ya da sağ. Ölüm Allah'ın emri ama benim için her gün ölümdür." dedi.

Erdoğan'dan Gülistan Doku'nun ailesiyle bir saatlik görüşme - Resim : 2

BAKAN SOYLU VE VALİ ÖZKAN DA GÖRÜŞMEDEYDİ

Gülistan'ın babası Halit Doku ise görüşmede İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan'ın da bulunduğunu kaydederek, kendileriyle ilgilenildiğini ve Cumhurbaşkanı'nın kızlarının bulunması için ne gerekiyorsa yapılacağını söylediğini anlattı.

'OKUSUNLAR İSTEDİM'

Üç kızını da okuttuğunu dile getiren Halit Doku, "Gülistan, Aygül ve Bahar'ı okuttum. İki oğlum da var ama onlar okumadılar. İkisini de evlendirmişim. Benim okumam yazmam yoktur, ben konuşamıyorum. Dedim bari onlar okusunlar. Belki millete, devlete, bize faydaları olur. Onu da kaybettik artık" dedi.

DHA

Erdoğan'dan Gülistan Doku'nun ailesiyle bir saatlik görüşme ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Tunceli Gülistan Doku
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.