Erdoğan'dan FETÖ'nün 14 Ağustos tehdidine sert cevap! Bre dangalak, bre şarlatan...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Oda ve Borsa Başkanlarıyla İstişare Toplantısı'nda konuştu...

İşte o konuşmadan satır başları

Biz ihanetlerle ilk defa karşılaşmıyoruz. Pek çok darbe girişimine, ASALA'sından PKK'sına pek çok örgütün saldırılarına maruz kaldık. Sorulması gereken soru şu; Bu ülke ve bu millet ne için bu kadar çok saldırıya maruz kalıyor? Bizim dışımızdaki ülkelerin de süt liman olduğunu söylemiyorum. Her toplumun kendine göre sıkıntıları var. Ama biz neredeyse onların tamamı kadar yaşadığı sıkıntıyı tek başımıza göğüslemek zorunda kalıyoruz.

BU MİLLET ALNINDAN ÖPÜLESİ BİR MİLLETTİR

Bu kadar soruna dik duracak başka bir ülke var mıdır Türkiye'den başka, işte onu bilmiyorum. Bir taraftan terörle uğraşırken bu darbe girişimini püskürttük.Bunu sizlerle beraber yaptık, milletimizle beraber yaptık.Bu millet alnı öpülesi bir millettir. Hani şair diyor ya, yürüyeceksin millet yürüyecek ardından diye. Millet arkamızdan yürüdü ve bizi yanlız bırakmadı. Bizim milletimiz tankların altına yattı. F-16'lardan kaçmadı.

AMERİKA'YI DA ELE GEÇİRECEKLER

15 Temmuz bu milleti bayraksız, devletsiz, vatansız bırakma girişimidir. Örgütlendikleri 160 ülkenin tamamını da vatan sayıyorlar. Elinde sonunda ele geçireceklerine dair özgüven sergiliyorlar. Amerika'yı da ele geçirecekler ha. Bunu söylüyorlar. Havaları bu.

'ÜLKEMİZİ BU SAPIKLARA BIRAKMAYACAĞIZ' DEDİLER

Sadece itikadi olarak değil milli olarak da sapkın bir örgütle karşı karşıyayız. 15 Temmuz'da çok şehit verdik. 15 temmuz'un en büyük kazanımı milletimizin bu örgütün maskesini indirmiş olmasıdır.Milletimiz biz bu sapıklara ülkemizi bırakmayacağız demiştir. Bizim bu ülkeden başka gidecek yerimiz yoktur demiştir milletimiz. O gece köken, parti farkı gözetmeksizin sokaklara inerek bizim vatanımızdan başka güvenecek dalımız yoktur demiştir.

TAM BİR TERÖR ÖRGÜTÜ

TOBB'un hastanesinde yaralı olan Oğuzhan kardeşimizi dün ziyaret ettim. 23 yaşında, 1.90 boyunda bir fidan. Cemalini bir göreyim istedim. Aşk bu vatan bu millet için yürüyüştür. BU külliyede 5 tane şehidimiz vardı altıncısı da Oğuzhan oldu. Elinde bayraktan başka silahı olmayan insanların üzerine bomba yağdırabilir mi? Külliyenin önündeki insanların elinde silahları yoktu. İnsanların sadece imanları ve bayrakları vardı. Şimdi ben daha önce tabanı ibadet, ortası ticaret tavanı ihanet dediğim bu takıma, bunların cemaatle falan alakası yok. Bunlar tam bir terör örgütüdür.

KARARLI MÜCADELE DEVAM EDECEK

Bunların çok iyi yetişmiş kadroları vardı. Şeytan da çok iyi yetişmişti ve meleklerin içinde en alimiydi. Ama Allah'a isyan eden o oldu. Bunlar Allah'ı istismar ederek milleti aldattılar. Himmet diyerek milleti dolandırdılar. Kim bilir daha neler çıkacak. Bu bir nokta değil virgüldür daha devam edeceğiz. Rehavet yok. Bu virüs her yere sirayet etmiş vaziyette, bunu tamamen temizlemek zorundayız.Meydanı bu ihanet şebekelerine asla bırakmayacağız.Kararlı mücadelemiz devam edecek.

ORADA TÜRK BAYRAĞI DIŞINDA BAYRAK İSTEMİYORUZ

Pazar günü Cumhurbaşkanlığı olarak büyükçe bir demokrasi mitingi düzenliyoruz. Tüm milletimiz buna davetli. Hiç bir ayrım yapmaksızın herkes davetli. Meclis Başkanımıza, AK Parti Başkanı'na ve muhalefet başkanlarına davetiye çıkardım. Demokrasi ve şehitler mitingi olduğu için bu anlamlı. Oraya Türk bayrağı dışında hiçbir bayrak gelmesin istedim. Orada bayrağımızın dışında bir sendika ya da parti bayrağı istemiyoruz.

KILIÇDAROĞLU'NUN DA KATILMASINI İSTİYORUM

Sayın Bahçeli'nin bu davete katılacağını öğrendik. Sağolsun, varolsun.Ben Kılıçdaroğlu'nun da orada olmasını istiyorum. kendileri bir heyetle katılacak ama umuyorum ki kararlarını gözden geçirip o gün orada olurlar

HER OKULLARI BİR TERÖR YUVASIDIR

Biz bunlara maalesef destekler verdik. Sırf eğitimle uğraşıyorlar diye. Dün de söyledim ben Allah'ımdan ve milletimden af diliyorum diye. Çünkü biz burada hata yapmışız. Biz olaya hep samimiyetle yaklaştık ama karşılığını görmedik. Şimdi biz bu adımları atmazsak tankların önüne çıkan milletimize hesap veremeyiz.Millete kurşun sıkanı nasıl affetmöiyorsak, o kurşunu finanse edeni de affetmeyeceğiz. Artık bu yapının her okulu, her şirketi, her vakfı bir terör yuvasıdır.

PENSİLVANYA'DAKİ ÜST AKIL DEĞİL, O KADAR KAFASI ÇALIŞMAZ

Bu hain yapı ile ilgili fakatla başlayan cümle kuranlar benim gözümde gönlü onlarla bir olanlardır. Herkes bunu görmeli bu adamlar katildir, ellerine masumların kanları bulaştı. Bu adamlar sinsidir, her işlerinin arkasında başka işler vardır. Bu adamlar hırsızdır, sınav soruları çalarak milyonlarca kişinin geleceğini çaldılar. Yargıyı devlet kurumlarını böyle ele geçirdiler. bu adamlar gaspçıdır, himmet adı altında çok kişiyi soydular. Bu adamlar haindir, dünyanın her yerinde ülkelerini karalıyorlar.. Bu adamlar maşadır. Pensilvanya'daki üst akıl değil, o kadar kafası çalışmaz Üst akıl başka.

14 AĞUSTOS TEHDİDİNE SERT CEVAP

Yaşananlardan ders almayanlar, milleti hala tehdit etmeye çalışıyor. Şimdi ne diyorlar 14 Ağustos'u bekleyin... Biz namert değiliz, mertiz mert! Biz şu anda seferdeyiz. Kardeşlerim alçaklık bir karakter meselesi, zaman ve mekan sınırı taşımaz. Şahsiyetiniz kirlendiyse dışarı vurabilirsiniz.

BE DANGALAK, BE ŞARLATAN...

Görmeyen anlatamayan hiçbir şeye gücü kuvveti yetmeyen bir taş yığınından ne bekliyorsunuz nasıl tapınırsınız diyorlar, Şimdi çıkıyorlar sıkılmadan utanmadan o bize şahdamarından daha yakın diyor, dangalak, şarlatan Allah ayetinde ne buyuruyor ben size şahdamarınızdan yakınım diyor. Bize şahdamarımızdan yakın olan Allah'tır. Bu bir şirktir, bu bir küfürdür.

SÖZDE KİTAPLAR YAZIYORMUŞ...

Sözde kitaplar yazıyormuş, eserleri varmış. Diyanet İşleri'ne dedim, bu kitaplarını bir inceletelim dedik, bu kitaplarda bizim dinimizle bağdaşmayan bir ifadeler var. Bundan sonra FETÖ'nün günah galerisi diye bir kitabı siz kitap yapın. Etrafını cami ayarını mani bir eser ortaya çıksın.

İŞADAMLARINDAN BİR RİCAM VAR

Benim işadamlarımızdan da bir ricam var, içinizde bu durumdan uyanamayan varsa, derhal adalete teslim edin. Kardeşi var, oğlu var savunuyor. Yahu Hz. Nuh'a geleni bilmiyor musunuz, eşini de çocuklarını da bırak ya Nuh, sen sana inananlarla gemiye bin onlardan kurtul. Bizim de burada hassas olmamız lazım.

ZİLLERİ ELLERİNDE KALDI

Batı başka şeyler bekliyor. Zilleri de ellerinde kaldı, oturdukları yerde kaldılar. Değerli kardeşlerim bu milleti şükranlarımızı refahı artırarak ifade edebiliriz. Sizlere çok önemli görevler düşüyor. Bugün tarihimizin en kritik günlerinin ardından bir araya geldiğimiz, dün değil evvelsi gün Hisarcıklıoğlu bu salonda Türkiye temsilcileriyle bir araya geldik, yatırımlar konusunda kendilerine çağrıda bulunduk.

YENİ MÜJDELER BEKLİYORUZ

Bu yatırımlarla birlikte yeni yatırımlar noktasında müjdeler bekliyoruz. 2007'den bu yana 7,3 milyon istihdam üreten bir başarının sahibi olarak sizlere sesleniyorum. Borçlanma faizi yüzde 9,3'e geriledi.

YILLIK FAİZ ORANLARINI 9'A ÇEKSİNLER

Konut için önemli kampanyalar yapılıyor. Şimdi ben de bir haber veriyorum; konutta bankalarımız yıllık faiz oranlarını şöyle 9'lara çeksinler...

Erdoğan'dan FETÖ'nün 14 Ağustos tehdidine sert cevap! Bre dangalak, bre şarlatan... ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.