Erdoğan'dan fahiş fiyat açıklaması: Suistimal varsa, takiple bu zulmün önüne geçeceğiz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ABD seyahati öncesi düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, son dönemdeki fahiş fiyatlara denetim konusunda, "Fiyat artışlarında bir suistimal varsa takiple, denetimle bu zulmün önüne geçeceğiz. Zincir marketler, ciddi şekilde denetlenecek. Fiyat farkı ortadan kalkacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ABD seyahati öncesi basın toplantısında gazetecilerle buluştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları...

Ziyaretimiz ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. İnşallah Amerika'da özellikle "Daha Adil Bir Dünya Mümkün" eserimizi de Arapça, Türkçe, İngilizce, Fransızca dillerinde hazırladık ve muhataplarına aynı şekilde takdim edeceğiz.

"EMLAK VE GIDADA FAHİŞ FİYAT ARTIŞLARIYLA BİZZAT BEN İLGİLENECEĞİM"

Bizim işimiz böyle bir adaletsizlik, zulüm varsa bunun sorumlusu olan Bakan arkadaşlarım yakın takibe almak suretiyle bu zulmün önüne geçeceğiz.

Zincir marketlerdeki fiyat farklılıklarını süratle kaldıracağız. Amerika dönüşü bizzat kendim de ilgilenmek suretiyle işin üzerine gideceğiz.

BİZ GÖREVE GELDİĞİMİZDE ÖĞRENCİLER 45 LİRACIK BURS ALIYORDU"

Şu anda üniversite öğrencilerimize yönelik atılan adımlar hiçbir dönemde atılmış değil, gayet başarılı bir şekilde yürüyor.

Biz göreve geldiğimizde üniversite öğrencilerinin aldığı burs 45 liracıktı. Şu anda 650 liraya çıktı.

"SEÇİM YASASI TEKLİFİNİ MECLİSE GÖNDERECEĞİZ"

İnşallah 2023 seçimlerine çok daha farklı bir şekilde girmeyi temenni ediyoruz. Türkiye'nin de arzuladığı sistemi yakalamış olalım. Meclis açıldığında yaptığımız çalışmayı inşallah göndereceğiz ve müzakereleri de başlatmış olacağız.

"AFGANİSTAN'A YARDIMLARIMIZI GÖNDERECEĞİZ"

İnsani yardım konusunda hiçbir zaman tereddüdümüz olmaz. Her zaman insani yardımı gerçekleştirdik. Bu dönemde de gerek devlet olarak gerek STK'larımızla inşallah Afganistan'a da yardımlarımızı göndereceğiz.

KARABAĞ'DA GÜVENLİK KORİDORU

Olumlu adım olursa Erivan'la görüşmeye kapalı değiliz.

Biz görüşmelere kapalı değiliz. Gürcistan Başbakanı'yla da görüşme arzusunu bana iletti. Biz bu görüşmeleri yaparken burada onların olumlu yaklaşım göstermek suretiyle bu adımları atması lazım. Bu konularda Gürcistan Başbakanı'nın diyalog talebini bana ulaştırması ve yeni bir sürecin başlaması için böyle bir adımın atılması yönünde diplomasiyi başlatırız. Diplomasi başladığı zaman burada bir şeylerin alınıp verilmesi lazım.

PAŞİNYA'IN TEKLİFİNE ŞART KOŞTU

Bu koridorun açılmaması - açılmaması meselesi siyasi bir mesele. Tayyip Erdoğan'la görüşme arzu ediyorsan burada belli adımların atılması gerekli. Görüşmelere kapalı değiliz. Görüşmeleri yaparken onların olumlu yaklaşım göstermek suretiyle adımları atması lazım. Gürcistan Başbakanı'nın diyalog talebini bana ulaştırması eğer bu konuda gerçekten samimiyse ben de samimiyetimi gösterir ve diplomasiyi burada başlatırız. İnşallah burada olumsuzluk değil olumlu yaklaşım başgösterir.

"YAPTIKLARI 9'LU AÇIKLAMADA ARZU EDİLMEYEN BAZI BEYANLAR VAR"

Göçmenler konusunda bunun en çok yükünü çeken, kahrını çeken biziz. Türkiye'de göçmen olarak 4.5 milyon insan var. Türkiye, gereken adımların da karşıdan atılmasını bekliyor. Miçotakis'in görüşme talebini ABD'de gerçekleştireceğiz. Yaptıkları bu 9'lu açıklamada maalesef arzu edilmeyen bazı beyanlar var.

Bunun üzerinde de Dışişleri bakanlığımız gerekli açıklamaları yaptı. Bunda ne derece samimiler, ne derece direnecekler göreceğiz. Türkiye kimsenin kapı kulu değildir. Atılması gereken adımları dürüst şekilde karşıdan görmemiz gerekir.

MİÇOTAKİS: AB, TÜRKİYE İLE UYUŞMALI

Yunanistan Başbakanı Kriakos Miçotakis yaptığı son değerlendirmelerde, göç krizinde Türkiye'nin kilit ortak olduğunu ifade etti ve Avrupa Birliği'ne çağrıda bulundu. Miçotakis, "AB'nin Türkiye ile uyuşması gerek" dedi.

Erdoğan'dan fahiş fiyat açıklaması: Suistimal varsa, takiple bu zulmün önüne geçeceğiz! ile ilgili etiketler ABD Erdoğan Amerika basın toplantısı fahiş fiyat fiyat denetim ziyaret
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.