Erdoğan'dan bir kritik görüşme daha

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile telefonda görüştü. Erdoğan görüşmede ilan edilen istikşafi görüşmelerin gidişatının Yunanistan’ın ortamı yumuşatmak için atacağı samimi adımlara bağlı olacağını ifade etti. Erdoğan, bir süre önce de AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile bir görüşme gerçekleştirmişti.

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Doğu Akdeniz’deki gelişmeler ile Türkiye-NATO ilişkileri değerlendirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Türkiye’nin Doğu Akdeniz meselesinde gerginliğin düşürülmesinden ve diyalogdan yana olduğunu sadece söylemleriyle değil eylemleriyle de açık ve net biçimde ortaya koyduğunu belirtti.

Yunanistan’ın gerginliği tırmandırmasına ve tahriklere rağmen Türkiye’nin sağduyulu ve soğukkanlı tavrından taviz vermediğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gelinen noktada ilan edilen istikşafi görüşmelerin gidişatının Yunanistan’ın ortamı yumuşatmak için atacağı samimi adımlara bağlı olacağını ifade etti.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg’in Doğu Akdeniz meselesinde ortaya koyduğu yapıcı çabaları takdirle karşıladığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Doğu Akdeniz konusunda NATO’daki ayrıştırma sürecine ilk andan itibaren destek verdiğini ve bir uzlaşıya varılmasını samimiyetle arzu ettiğini belirtti.

NATO’daki ayrıştırma çalışmasında Türkiye olarak mutabakata son derece yakın olunduğunu düşündüklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO dayanışmasının ve bu bağlamda Türkiye ile dayanışmanın bölgesel sorunların çözümü noktasındaki önemine işaret etti.

NATO'DAN RESMİ AÇIKLAMA

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin ardından NATO'dan yapılan resmi açıklamada Stoltenberg'in Doğu Akdeniz'de gerginliğin azaltılmasının önemini yinelediği ve durumun müttefik dayanışma ruhu ile uluslararası hukuka uygun olarak çözülmesi gerektiğini vurguladığı ifade edildi. Stoltenberg, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda ise, "Hem Türkiye hem Yunanistan değerli müttefiklerdir" dedi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Doğu Akdeniz'deki durum hakkında telefonla görüşme gerçekleştirdi. Konuya ilişkin NATO’nun resmi internet sayfasından yapılan açıklamada, "Genel Sekreter Stoltenberg, gerginliğin azaltılmasının önemini yineledi ve durumun müttefik dayanışma ruhu ile uluslararası hukuka uygun olarak çözülmesi gerektiğini vurguladı" ifadeleri kullanıldı.
Açıklamada, "Türkiye ve Yunanistan'dan askeri heyetler, denizde veya havada meydana gelen olayları, kazaları önlemek için ittifak öncülüğündeki bir girişimin parçası olarak Brüksel’deki NATO Karargahında 6 kez bir araya geldi" bilgisi paylaşıldı.

NATO tarafından yapılan resmi açıklamada NATO'nun rolüne vurgu yapılarak, "Stoltenberg görüşmelerde ilerleme kaydedildiğini kaydederek ordular arasında çatışmayı önleme mekanizmaları geliştirmenin NATO için doğal bir rol olduğunu vurguladı" dendi.

Açıklamanın sonunda ise, "Sayın Stoltenberg ayrıca dün Türkiye ve Yunanistan'ın keşif niteliğinde diplomatik görüşmeler yapacağına dair duyuruyu memnuniyetle karşıladı" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'in Türkiye ve Yunanistan'dan liderlerle yaptığı düzenli istişarelerin bir parçası olarak 24 Eylül Perşembe günü Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile görüşmesinin planlandığı duyuruldu.

 

 

 

Erdoğan'dan bir kritik görüşme daha ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan NATO Stoltenberg
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.