Erdoğan'dan Berat Albayrak sürprizi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dünkü grup toplantısında, muhalefetin Hazine ve Maliye eski Bakanı Berat Albayrak ile ilgili eleştirilerine sert sözlerle yanıt verdi. Bugün, o çıkış hakkında önemli bir detay ortaya çıktı... Buna göre, Erdoğan'ın o sözleri konuşma metninde yer almıyordu...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda, Hazine ve Maliye eski Bakanı Berat Albayrak'ı diline dolayan muhalefete çok sert sözlerle yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yatıyorlar, kalkıyorlar damat da damat. Damat kadar taş düşsün başınıza. Şurada Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yaptığı dönemden beri Sayın Berat Bey'in attığı adımları CHP döneminde görmek mümkün mü?" dedi.

İstifasının ardından iki farklı konuşmasında Berat Albayrak'a değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünkü açıklamasının tam 4 yerinde Albayrak'tan bahsetti.

Konuyu bugünkü köşe yazısında ele alan Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi ise önemli bir detaya dikkat çekerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşma metninde bu ifadelerin yer almadığını belirtti.

KULİSLERDE 'YENİ GÖREV VERİLECEK' YORUMLARI

"Berat Bey’le ilgili bölüm Erdoğan’ın yazılı konuşmasında yoktu." ifadesini kullanan Selvi, "Erdoğan’ın konuşması Meclis kulislerinde, Berat Albayrak’a yeni görev verileceği şeklinde yorumlara neden oldu." diye yazdı.

SELVİ'NİN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

KONGRE ÖNCESİ KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ OLABİLİR

Öte yandan Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya da bugünkü yazısında "AK Parti çevrelerinden yansıyan bilgiye göre Cumhurbaşkanı MYK toplantısında kabinenin siyasi cevvalliğinin düşük kaldığını söylemiş. Siyasi görünümü daha yüksek bir yapı olması gerektiğine işaret etmiş" ifadesini kullandı.

Sarıkaya "Anlaşılıyor ki AK Parti’nin Büyük Kongresi öncesi bir kabine değişikliği olabileceğine yönelik kulislerin kaynağı da işte o MYK toplantısında Cumhurbaşkanı’nın durum tespitinden kaynaklı" yorumunu yaptı.

SARIKAYA'NIN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

"NUMAN KURTULMUŞ'UN YERİNE GELEBİLİR"

Karar yazarı Taha Akyol ise "Erdoğan'ın çıkışları Berat Albayrak'a zemin hazırlıyor olabilir. Berat Albayrak'ı yeni bir göreve getirmek isteyebilir. Berat Albayrak'ı Numan Kurtulmuş'un yerine getirebilir" değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan'dan Berat Albayrak sürprizi ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Berat Albayrak AK Parti
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.