Erdoğan'dan Avrupa'ya rest: Biz yolumuza sen yoluna!

Eyüp Belediyesi tarafından inşası tamamlanan yeni hizmet binası ve 13 tesisin toplu açılışı dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Açılışa Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile çok sayıda bakan katıldı. 

Törende konuşan Erdoğan'ın Avrupa'ya yönelik sözleri dikkat çekti. Cumhurbaşkanı şunları söyledi:

BİZ YOLUMUZA SEN YOLUNA
Suriye’de 12 milyon insan mağdur edilmiş, 600 bine yakın masum katledilmişken, hiçbir Müslüman bu vebalden kendini ayrı tutamaz. Şu anda Bangladeş’teki gelişmelere sessiz kalanlar da bu vebalden kurtulamaz. Türkiye dört bir yanından terör örgütlerinin ve onlara destek olan güçlerin doğrudan dolaylı saldırısı altında iken şu anda AB bakın ‘Vize için terörle mücadele yasasını değiştireceksiniz’ diyor. Siz önce Avrupa Parlamentosu’nun yanında çadır kuran teröristlere müsaade ederken bu zihniyetinizi niye değiştirmiyorsunuz? Teröristlere çadır kurdurtacaksın ve onlara orada imkân sağlayacaksın ve bunu demokrasi adına yaptığını söyleyeceksin. Bize de ‘Vize kaldıracağım bunun şartı, şunu değiştirmen...’ Kusura bakma, hadi bakalım biz yolumuza gidiyoruz, sen de yoluna git. Kiminle anlaşabiliyorsan onlarla da anlaş.

YENİ BİR KRİTER DEĞİL
AB’nin Terörle Mücadele Yasası’nda değişiklik yapılmasına yönelik talebi yeni bir kriter değil. Bu kriter, Brüksel ile Ankara arasında Geri Kabul Anlaşması (GKA) – vize liberalizasyonu sürecinde yapılan görüşmelerde başından bu yana yer alan kriterlerden biri. Türkiye, bu kriterin vize muafiyeti için karşılanması gereken 72 kriterden biri olmasına ve yol haritasında yer almasına Aralık 2013’te onay verdi. Bu kriter bağlamında Türkiye’den adil yargılanma, ifade özgürlüğü, toplantı ve dernek kurma özgürlüğü gibi konularda AB ülkeleriyle uyumlu düzenlemeler isteniyor. Türkiye’nin bu alanda her şeyden önce terör tanımını uyumlaştırması ve kapsamını daraltması gerekiyor.

Erdoğan'dan Avrupa'ya rest: Biz yolumuza sen yoluna! ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.