Erdoğan'dan Almanya'ya 'cami baskını' tepkisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Berlin'deki Mevlana Camii'ne yönelik gerçekleştirilen baskına sert tepki gösterdi. Erdoğan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada '' Dünyanın neresinde ve ne şekilde olursa olsun; ırkçılıkla, yabancı karşıtlığıyla ve İslam düşmanlığıyla mücadelemizi kararlı bir şekilde sürdüreceğiz.'' ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz gün Alman polisi namaz esnasında Berlin'deki camiye operasyon yapmış, polisler vatandaşların namaz kıldığı halılara botları ile basmıştı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan söz konusu skandal baskına tepki gösterdi. 

Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

''Berlin’deki Mevlana Camii’nde sabah namazı saatinde gerçekleştirilen, Avrupa’yı Orta Çağ karanlığına her geçen gün biraz daha yaklaştıran ırkçılık ve İslam düşmanlığından beslendiği apaçık ortada olan, inanç hürriyetini tümden yok sayan polis operasyonunu şiddetle kınıyorum.

Yıllar boyu demokrasinin, insan haklarının ve özgürlüklerin beşiği olarak anılan Avrupa, bugün ne yazık ki farklılıklarıyla savaşan bir yapıya bürünmüştür. Türkiye olarak, hiçbir gerekçenin kutsal bir mabedin hoyratça çiğnenmesine zemin oluşturamayacağına inanıyoruz. Mevlana Camii cemaatine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Dünyanın neresinde ve ne şekilde olursa olsun; ırkçılıkla, yabancı karşıtlığıyla ve İslam düşmanlığıyla mücadelemizi kararlı bir şekilde sürdüreceğiz.''

Erdoğan'dan Almanya'ya 'cami baskını' tepkisi

 

Erdoğan'dan Almanya'ya 'cami baskını' tepkisi ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Almanya cami
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.