Erdoğan'dan Akşener'e 250 bin TL'lik dava

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisini İsrail Başbakan'ı Netanyahu'ya benzeten İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında 250 bin liralık tazminat davası açtı. Akşener'in Binyamin Netanyahu için "Bir anlamda Sayın Erdoğan'ın İsrailli versiyonu" ifadeleri büyük tepki çekmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Grup Toplantısı'ndaki ifadeleri nedeniyle İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında 250 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

AKŞENER NE DEMİŞTİ?

Geçtiğimiz salı günü partisinin Meclis'teki grup toplantısında konuşan Akşener, İsrail'de dördüncü kez tekrarlanan genel seçimin ardından yaşanan hükümet krizinden söz ederek "Netanyahu'nun Erdoğan gibi rakipleri üzerinde baskı kurduğunu" savunmuştu.

Akşener bu karşılaştırması için Netanyahu'ya "Erdoğan'ın İsrail versiyonu" benzetmesini yaparak şu ifadeleri kullanmıştı:

"Mart ayında, İsrail'de seçimler yapıldı ve oluşan tablo, İsrail'in en uzun süreli başbakanı Netanyahu'nun yeni hükümet kurmasına imkan vermedi. Bu gelişmeler üzerine bir anlamda Sayın Erdoğan'ın İsrail versiyonu olan Binyamin Netanyahu, siyasi rakiplerini baltalamak ve bu şekilde koltuğunu koruyabilmek için gözünü kırpmadan, sivillerin ve çocukların hayatlarına kastetmekten geri durmadı."

Erdoğan'dan Akşener'e 250 bin TL'lik dava ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Erdoğan Netanyahu Meral Akşener İYİ Parti tazminat davası
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.