Erdoğan'dan ABD ziyareti açıklaması: Gidip gitmemeyi değerlendirip kararımızı verdik!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan ziyareti öncesi açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 13 Kasım'da gerçekleştireceği ABD ziyareti ile ilgili, "ABD'ye gidilmesi mi gidilmemesi mi faydalı ekibimle değerlendirdim. Dün akşamki telefon görüşmesinden sonra gitme kararı verdik. Bizim için en önemli hüküm istişareye önem vermek." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Barış Pınarı Harekâtı Türkiye'nin gerçek dostlarını görmesi açısından önemli olmuştur. Tüm dost ülkelere teşekkürlerimi sunmak isterim.

Ülkemiz, Barış Pınarı Harekatı'yla 8 yıllık kirli planları sadece 8-9 günde paramparça etmiştir.

Ülkemizi yurt dışında temsil eden sporcular, Barış Pınarı Harekatı'ndan beri sistematik bir linç kampanyasıyla karşı karşıyadır.

Teröristlerin hamiliğini yapanları da unutmayacağız.

Türkiye ile hesaplaşmaya çalışılmasının gerisinde ülkemizin bu başarısı vardır.

"UEFA'NIN HAKSIZ VE SİYASİ TAVRINI REDDEDİYORUZ"

Görevi spor müsabakaları düzenlemek olan kurumların bu sürece aynı hoyratlıkla dahil olmasının hiçbir amacı yoktur. Gol attıktan sonra asker selamı veren sporcularımızla ilgili akla hayale gelmedik eleştirile hatta dişilin soruşturmaları yapılıyor. Bu aleni bir hukuksuzluktur. UEFA'nın haksız ve siyasi tavrını reddediyoruz.

Olay Türkiye, Türkiye'nin sporcuları olunca hava değişiyor. Bu da UEFA'nın bir an önce bu yanlıştan dönmesini gerektiriyor. Yanlış kararlarıyla sporun daha fazla siyasallaşmasına fırsat vermemeleri gerekiyor.

TRUMP İLE GERÇEKLEŞEN TELEFON GÖRÜŞMESİ

ABD'ye gidilmesi mi gidilmemesi mi faydalı ekibimle değerlendirdim. Dün akşamki telefon görüşmesinden sonra gitme kararı verdik. Bizim için en önemli hüküm istişareye önem vermek.

BAHÇELİ'NİN ERDOĞAN'A DESTEK MESAJI

Devlet Bahçeli'ye teşekkür ediyorum. Gün beraber olma günüdür.

ERDOĞAN'DAN "120 SAAT" ELEŞTİRİSİ

YPG/PYD, DEAŞ, PKK, bunların buradan çekildiği veya çekileceği sözünü 120 saat içinde bize verenler, şu anda bunu gerçekleştirmiş değil.

Şu anda teröristler, Suriye Milli Ordusu'na saldırıyor. Bu sabah 11 şehit var. Tabii karşı tarafta da ondan çok daha fazlası öldürüldü.

TÜRKİYE'NİN DEAŞ'LA ETKİN MÜCADELE ETMEDİĞİ İDDİASI

Bay Kemal'in bu zamana kadar doğru konuştuğunu gördünüz mü? Hayatı yalanlarla kurulu. Türkiye'ye giriş yasağı konulan DEAŞ'lı sayısı 76 bin. Hapishanelerimizde 1149 DEAŞ'lı terörist var. Onlar bunu kabul edemez. Niye? Hayatı bu tür yalanlarla dolu. Dünyada DEAŞ ile mücadeleyi bu kadar kararlı veren bir ikinci ülke daha yoktur..

BAĞDADİ'NİN EŞİNİN YAKALANMASI

Olay ciddi boyutlara doğru gidiyor. Bağdadi'nin yakın çevresi ülkemizi hedef aldı. Bunlar ülkemize gelmenin gayreti içinde. En son Azez'de ablasının eşinin ve çocuğunun yakalanması vardı.

Biz bu yakaladıklarımızı kendi geri gönderme merkezlerimize alıyoruz. Ve bu merkezlerde duracaklar. Adalet bakanlığımız ne karar verecek bunu göreceğiz.

Bir eşinin aynı şekilde 1- 1,5 yıldır elimizdeydi.

Olay daha da genişledi gelişti. Şimdi sayı çift haneli rakama doğru gidiyor. Bakıyorsunuz bunun içinde tüm yakınlarının olduğunu görüyoruz. Açıklamayı doğru bulmuyorum her şey net hale gelsin bunların açıklamasını inşallah yapacağız.

Bağdadi'nin eşinin yanından DNA'sı doğrulanmış çocuğunun da olması bizim için önemli bir hassasiyet kesbediyor.

Sorgulamayı derinleştirmek durumundayız ki yanlışa düşmeyelim.

RUSYA İLE DEVRİYELER DEVAM EDECEK Mİ?

Mutabakat diyoruz değil mi biz bunu gereğini sonuna kadar yerine getirmeye devam edeceğiz. Biz bu mutabakattan geri adım atmayız.

Dün gece sayın Trump ile görüştük. Bu aralar Sayın Putin ile de durum değerlendirmesi için görüşeceğim.

ABD seyahatinde aldığımız mesafeyi Sayın Trump ile değerlendirme fırsatı bulacağız.

 

Erdoğan'dan ABD ziyareti açıklaması: Gidip gitmemeyi değerlendirip kararımızı verdik! ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı ABD Erdoğan Barış Pınarı Harekatı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.