"Erdoğan'a oy verenler ülkesine dönsün!"

Avusturya'nın koalisyon ortağı ve ırkçı görüşleriyle tanınan Özgürlük Partisi'nden Johann Gudenus, Avusturya'da yaşayıp da Erdoğan'a oy verenlerin, 'Türkiye'ye gitmelerinin daha iyi olduğunu' söyledi.

Gudenus, bu sonuçların Avusturya'da yaşayan Türklerin ülkeye entegrasyonu konusunda büyük bir başarısızlık anlamına geldiğini iddia etti.

Gudenus, Avusturya'da yaşayıp Erdoğan'a oy verenlerin Türkiye'ye dönmesi gerektiğini iddia etti.

Avusturya'daki oylamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve AK Parti'nin oyları açık ara farkla birinci çıktı.

Avusturya'da seçime katılan yüzde 38'lik seçmenin yüzde 72'si "Erdoğan", yüzde 17'si "Muharrem İnce" dedi. Selahattin Demirtaş oyların yüzde 8,3'ünü alırken, Meral Akşener yüzde 1,73'ünü, Temel Karamollaoğlu yüzde 1,03'ünü aldı.

Cumhur İttifakı'nın yüzde 71,87 oranında oy aldığı ülkede Millet İttifakı'nın oyu yüzde 15,53'te kaldı. AK Parti'nin oyları yüzde 63,1, MHP'nin yüzde 7,74, CHP'nin yüzde 11,18, İYİ Parti'nin yüzde 2,71 ve HDP'nin yüzde 12,11 seviyesinde gerçekleşti.

"Erdoğan'a oy verenler ülkesine dönsün!" ile ilgili etiketler Avusturya Recep Tayyip Erdoğan 24 Haziran seçimleri
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.