Erdoğan'a nedense hep onlar üzerinden vuruyorlar!

2020 yılı koronavirüs salgını nedeniyle tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de zorlu geçiyor. Özellikle ekonomi alanındaki sarsıntılar devlet destekleriyle en az hasarla atlatılmaya çalışılıyor. Ancak, özellikle son dönemde hükümetin yanındaymış gibi gözüken bazı isimler yaptıkları açıklamalarla sürece destek vermek yerine muhalif basına malzeme üretme fabrikası gibi çalışıyor. Oda TV ve T24 gibi sol medya, birçoğu eski dostları olan bu isimler üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alıyor...

Türkiye dünyayı kasıp kavuran, küresel sistemi altüst eden koronavirüs salgınıyla mücadelede birçok ülkeye göre iyi bir sınav verdi. Bu dönemde her ülkede olduğu gibi Türkiye'de de zaman zaman ekonomik dalgalanmalar yaşandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifası ve Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal'ın görevden alınması sonrasında 'ekonomi ve hukuk' alanında reform dönemi başlatıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın reform açıklaması sonrasında dolarda düşüş başladı. Yeni vergi yapılandırma yasasıyla da vatandaşın cebi rahatlatıldı.

Son olarak Merkez Bankası'nın faiz artırımı ile ekonomi yönetiminde yaşanan değişiklik ete kemiğe büründü ve 4.75 puanlık artış ile dolar 7,5 TL seviyelerine doğru geriledi. 

Erdoğan'a nedense hep onlar üzerinden vuruyorlar!

DESTEK YERİNE KÖSTEK 

Ancak iktidarın, vatandaşların bu zorlu süreci en az hasarla atlatması için canla başla çalıştığı dönemde, muhalif medya hep aynı isimler üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a saldırmaya ve kriz yönetimindeki başarılara kara çalmaya devam etti.

Muhalefet siyasetçilerin yanı sıra, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yakın olduklarını iddia eden kimi isimlerin bu süreçte yaptığı açıklamalar da muhalif basını hiç "malzemesiz" bırakmadı.

Kimileri Berat Albayrak'ın istifasını sunduğu gece canlı yayınlara katılmak için sıraya girip, "iktidara çok yakın bir gazeteci olduğu" ön kabulü üzerinden 'İstifa kabul edilmeyecek' şeklinde iddialı bilgi kırıntıları paylaştı. Kimileri ise FETÖ davaları kapsamında tutuklanan Osman Kavala ve Ahmet Altan'ın serbest bırakılması çağrısı yaptı ve bunun ekonomiyi canlandıracağı iddiasında bulundu.

Bazılarının ise uzun süredir korudukları suskunluklarını Türkiye Futbol Federasyonu'nu (TFF) eleştirmek için bozduğu görüldü.

Erdoğan'a nedense hep onlar üzerinden vuruyorlar! - Resim : 2

Kendilerini "iktidara yakın gazeteciler" olarak konumlayan ve sürekli sansansyonel mesajlar vererek gündemde olma ereği taşıyan bu isimler, nedense yaptıkları açıklamalar ile iktidara yakın medyada değil, hep muhalif medyada geniş yer buldu.

Söz konusu açıklamalar, her defasında Oda TV, T24, Diken, Sol Haber gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a her fırsatta saldırmayı görev bilen medya tarafından manşetlere taşındı.  

Erdoğan'a nedense hep onlar üzerinden vuruyorlar! - Resim : 3

ODATV VE T24'ÜN VAZGEÇİLMEZLERİ

Açıklamalarıyla sol medyanın ekmeğine yağ süren bu isimler özellikle OdaTV ve T24'ün manşetlerini süsledi.

Şu an karşı kutuplarda yer alıyor gibi gözükseler de "eski mahalle arkadaşı" olan bu isimler, yumrukların "nedense" hep Erdoğan'a isabet ettiği kör dövüşlerinin ringedeki tarafı olmayı alışkanlık haline getirdi.

Erdoğan'a nedense hep onlar üzerinden vuruyorlar! - Resim : 4

Erdoğan'a nedense hep onlar üzerinden vuruyorlar! - Resim : 5

 

Erdoğan'a nedense hep onlar üzerinden vuruyorlar! ile ilgili etiketler Türkiye OdaTV T24 Berat Albayrak Osman Kavala Ahmet Altan
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.