Erdoğan'a 'Çılgın Türkler' yanıtı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Grup Toplantısı'nda Yunanistan Başbakanı Miçotakis'e çok sert mesajlar gönderdi. Erdoğan'ın "Çılgın Türkleri iyi tanıyacaksın" ifadelerine Miçotakis'den yanıt geldi. Yunan Başbakan, "Umarım, anlık bir çıkıştır. Çılgınlıkla bir noktaya varamayız. Türkiye ile komşuyuz, birlikte yaşamaya mahkumuz." ifadelerini kullandı.

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisi ile ilgili sözlerine cevap verdi. Miçotakis, "Geçmişte de böyle şeyler söylendi. Önemini küçümsemiyorum ama söylenenlerin üstünde o kadar durmayacağım. Umarım, anlık bir çıkıştır" yorumunu yaptı.

Yunan Başbakanı, "Erdoğan, bir gün önce de Macron hakkında konuşurken çılgın Türklere değindi. Çılgınlıkla bir noktaya varamayız" ifadelerini kullandı.

KIBRIS YORUMU

Kıbrıs meselesine ilişkin de "BM kararları, Avrupa'nın görüşü ortada. İki bölgeli, iki toplumlu federasyona dayalı çözümü sadece biz değil, Türkiye ve Kıbrıslı Türkler hariç herkes söylüyor. AB'nin gözlemci olarak katılacağı Kıbrıs konferansı gerçekleştiğinde de çerçevesi bu olacaktır" dedi.

DOĞU AKDENİZ'DEKİ GERGİNLİK

Miçotakis, Doğu Akdeniz konusuna da değindi. Miçotakis, "Özellikle Ağustos’ta yoğun gerginlik anları oldu. Ancak, bir sıcak olay yaşanmadı. Durum çok gerginleştiğinde, herkes bir adım geri atma olgunluğunu gösterdi" dedi.

MİÇOTAKİS'DEN KOMŞULUK VURGUSU

"Türkiye ile komşuyuz, birlikte yaşamaya mahkumuz" diyen Miçotakis, "Aramızdaki sorunları üçüncü ülkeler çözmeyecek. Ya biz ikimiz çözeceğiz, ya da çözemeyeceğiz" açıklamasında bulundu.

Erdoğan'a 'Çılgın Türkler' yanıtı ile ilgili etiketler Yunanistan Cumhurbaşkanı Erdoğan Kiriakos Miçotakis Kıbrıs Doğu Akdeniz
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.